«Καθαρή» Αθήνα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων
Τρίτη 27 Απρίλη 2004

Eurokinissi

Αστυνομικά μέτρα για την... απαλλαγή της Αθήνας αλλά και των άλλων Ολυμπιακών πόλεων από μικροπωλητές, άστεγους, ναρκομανείς κλπ., που «χαλάνε» την εικόνα της πόλης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χτες με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, της δημάρχου Αθήνας Ντ. Μπακογιάννη, των υφυπουργών Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, Οικονομίας και Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Φ. Νασιάκου.

Στις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη, τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όσο και η δήμαρχος Αθήνας, επικεντρώθηκαν στο πρόβλημα του παρεμπορίου. «Το θέαμα του παραεμπορίου στην πόλη μας, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό από κανέναν και χαίρομαι ιδιαίτερα που συντονισμένα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο αποτελεσματικά το θέμα» είπε η Ντ. Μπακογιάννη. Από την πλευρά του, ο Γ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε το παρεμπόριο «ανοιχτή πληγή» και ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκαν «μια σειρά από μέτρα που σχετίζονται και με τα μεικτά κλιμάκια στις πόλεις και με τη δυνατότητα μίας νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει μια εξουσιοδότηση για παραπέρα αντιμετώπιση του θέματος».

Για το θέμα αποφασίστηκε να συσταθούν μεικτά συνεργεία (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ και υπουργείο Ανάπτυξης) που θα περιπολούν για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Πάντως, και οι δύο απέφυγαν να αναφερθούν στα μέτρα που αφορούν άστεγους και ναρκομανείς. Πάντως, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να απομακρυνθούν από το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων.