ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Ελπιδοφόρο το βροντερό «ΟΧΙ»!

Σε μεγάλη εκδήλωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στο ΤΕΙ Λάρισας, μίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ

Τετάρτη 28 Απρίλη 2004

Ενα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα έκαναν χτες οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, που, όπως οι ίδιοι έδειξαν με τη μεγάλη συμμετοχή τους, ήθελαν πολύ να διδαχθούν, δίνοντας δυναμικά το «παρών» τους σε εκδήλωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, όπου μίλησε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι ευρωεκλογές και οι θέσεις του ΚΚΕ τέθηκαν στο επίκεντρο του γόνιμου και πλούσιου διαλόγου που αναπτύχθηκε.

Στην ομιλία της η Λιάνα Κανέλλη, την οποία υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη οι νέοι και οι νέες του ΤΕΙ Λάρισας, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του κυπριακού προβλήματος, στο κατάπτυστο «σχέδιο Ανάν», στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στις επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Κι απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι αυτές διεξάγονται σε μια περίοδο, μάλιστα πολύ σύντομα μετά τις εθνικές, έχοντας μεσολαβήσει στη ζωή του καθενός και της καθεμιάς στην Ελλάδα - παρά τα συνθήματα τα επίμονα, τριάντα χρόνια, ότι το Κυπριακό είναι ένα θέμα που δεν πουλάει, δεν αφορά σε κανέναν, δεν το παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και, περίπου, έχει κουράσει τον κόσμο και πρέπει να το ξεφορτωθεί - μια άκρως ελπιδοφόρα πραγματικότητα, μετά το βροντερό «όχι» του κυπριακού λαού στο «σχέδιο Ανάν», την οποία μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει και ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές απέναντι σε μια ΕΕ, που γίνεται ολοένα και αντιλαϊκότερη κι ασφυκτικότερη για τους λαούς. Και επιπλέον μια ΕΕ, πρόσθεσε, όπως απέδειξε και το Κυπριακό με το βροντερό «όχι» του λαού της Κύπρου, σχεδόν εκβιαστική, στα πλαίσια του ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που την απαρτίζουν.


Στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Λάρισα, η Λιάνα Κανέλλη το πρωί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας.