«Ολυμπιάδα Ειρήνης» στη Σάμο
Τετάρτη 5 Μάη 2004

ΧΑΡΑΥΓΗ

Από το λαϊκό ανώμαλο δρόμο της Ειρήνης στη Σάμο
Την Κυριακή 9 Μάη κορυφώνονται και στη Σάμο οι εκδηλώσεις της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, στα πλαίσια της «Ολυμπιάδας Ειρήνης».

Η Πανσαμιακή Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Πλατεία Ηραίου και θα τερματίσει στο Πυθαγόρειο.

Στο μεταξύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι προηγούμενες εκδηλώσεις της «Ολυμπιάδας Ειρήνης» στη Σάμο.

Στις 20 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα του νησιού, στον ένα χρόνο από την εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ.

Στις 3 Απρίλη αθλητές αλλά και απλοί άνθρωποι και παιδιά πήραν μέρος στο «Δρόμο Ειρήνης» (λαϊκός ανώμαλος δρόμος 5 χιλιομέτρων). Στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν μπλουζάκια της ΕΕΔΥΕ με το σήμα της «Ολυμπιάδας Ειρήνης» και τους απονεμήθηκαν κότινοι ελιάς και αναμνηστικά μετάλλια.

Στις 30 Απρίλη η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργάνωσαν συναυλία αφιερωμένη την Εργατική Πρωτομαγιά και στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Η 40μελής μεικτή χορωδία των Συλλόγων Ιωνικού Καρλοβάσου και Πολιτιστικού Μαραθόκαμπου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Γιάννη Ζαχαρίου, παρουσίασε το «Αξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη - Οδυσσέα Ελύτη.

Τέλος, ενεργή και μαχητική ήταν η συμμετοχή του φιλειρηνικού κινήματος στη συγκέντρωση και πορεία της 1ης Μάη που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.