Ιστορίες διαπλοκής
Τρίτη 11 Μάη 2004

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάτι έχει ...καταλάβει ο Μιλτιάδης Εβερτ και γκρινιάζει, μιλώντας εμμέσως για κυβερνητική αδιαφορία, αναφορικά με το λεγόμενο «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» την περίοδο 1999 - 2001!

Κι αυτό που έχει καταλάβει είναι πως ουδείς θα ασχοληθεί με τους δυστυχείς που πίστεψαν «μεγάλα λόγια» και έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο ...ίδρυμα της Σοφοκλέους.

Φυσικά, ίσως οι αμφιβολίες του πρώην αρχηγού της ΝΔ να ...κάμπτονταν με ορισμένες «κεφαλές επί πίνακι» στελεχών του Χρηματιστηρίου ή του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, ουσιαστικά, οι πραγματικοί ένοχοι δε θα τιμωρηθούν.

Βλέπετε, σε ένα ...πλήρως διαπλεκόμενο σύστημα δεν υπάρχουν μη διαπλεκόμενοι. Και η σημερινή κυβέρνηση - πάρα τις μεγαλοστομίες της - έχει τις εξαρτήσεις, γιατί ...δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Αλλωστε, οι «εχθροί» του χτες κάλλιστα μπορούν να μεταβληθούν σε φίλους του αύριο. Ιδίως όταν οι πολιτικές επιλογές, στην ουσία τους, δεν αλλάζουν σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ το είπε ή το εννοούσε, δε γνωρίζουμε. Πάντως, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, χτες στη Βουλή, τόνισε ότι «το Μέγαρο Μουσικής πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στην πολιτική ζωή του τόπου».

Το ...Μέγαρο αυτό κάθε αυτό αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς πρόσφερε κάτι στην πολιτική ζωή. Ομως, τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω του έχουν πάρα πολλούς τρόπους να το κάνουν. Κι, από ό,τι φαίνεται, έχουν κάνει πολλά.

ΕΙΚΟΝΑ ΒΙΒΛΙΚΗΣ καταστροφής και αναξιοπιστίας ετοιμάζει, όπως όλοι πια γνωρίζουν, ο Γιώργος Αλογοσκούφης για την αυριανή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Οικονομία. Τα περί «κρυφών ελλειμμάτων» θα διαδέχονται τα περί «κρυφών λογαριασμών».

Η ...καταστροφή, πάντως, των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε από τώρα να σας βεβαιώσουμε ότι θα απουσιάσουν, τόσο από την πλευρά της ΝΔ, όσο και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.



Γρηγοριάδης Κώστας