Κυριακή 16 Μάη 2004

Οι νέοι και οι νέες να πουν «ΟΧΙ» στην ΕΕ της εκμετάλλευσης, του πολέμου, της ανεργίας, της φτώχειας, του αυταρχισμού, να κατανοήσουν πως «υπάρχει κι άλλη επιλογή, η Ευρώπη της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού».

«Χωρίς ευρωυποταγή καλύτερα!». Η υποταγή δεν ταιριάζει στους νέους που στην «καρδιά τους φτερουγίζει η διάθεση να δημιουργήσουν και η ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο, με δικαιώματα».

Η ΕΕ είναι εχθρική για τους νέους, έχει στο αίμα της τον πόλεμο, θέλει την Κύπρο τριχοτομημένο προτεκτοράτο. Η φτώχεια και η ανεργία τρέχουν και παίρνει μέτρα για να είστε εσείς οι «απασχολήσιμοι». Η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός γίνονται εμπορεύματα.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί με όσους συναντηθήκαμε στη Γένοβα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλωρεντία, στις διαδηλώσεις κατά των πολέμων. Με αυτούς που λένε ΟΧΙ στα δημοψηφίσματα. Αύριο θα είναι η πλειοψηφία. Δεν είμαστε με τις πολιτικές ηγεσίες που λένε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι πάνω από τα κέρδη, γιατί το μόνο που συμφέρει τους λαούς είναι να σταθούν οι άνθρωποι ενάντια στα κέρδη. Δε λέμε «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Λέμε ότι αυτός ο κόσμος, που είναι πράγματι εφικτός, είναι ο σοσιαλιστικός.