ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πλεονέκτημα οι φιλοξενούμενοι
Τετάρτη 19 Μάη 2004

Sportidea

Παναθηναϊκός και Μαρούσι έχουν το πλεονέκτημα στα προγνωστικά σήμερα
Κινούμενες σε βίους αντίθετους πλέον, μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών, οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 για φέτος, ετοιμάζονται σήμερα για τη δεύτερη μάχη τους. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το πλεονέκτημα στα προγνωστικά έχουν οι σημερινοί φιλοξενούμενοι Παναθηναϊκός και Μαρούσι, ενώ στην αντίπερα όχθη Ηρακλής και ΑΕΚ αντίστοιχα στόχο έχουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (Ιβανώφειο 19.00, ΕΤ1)

Το πάθος που επέδειξαν οι «κυανόλευκοι» στο πρώτο παιχνίδι στα Πατήσια μπορεί να μην τους έδωσε τη νίκη, αλλά το γεγονός ότι δυσκόλεψαν κατά πολύ τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού έχει ανεβάσει το ηθικό των Θεσσαλονικέων, ενόψει του σημερινού παιχνιδιού. Στόχος του «γηραιού» δεν είναι άλλος από την επιστροφή στα Πατήσια για το τρίτο παιχνίδι των δυο ομάδων. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό, οι παίκτες του Λευτέρη Κακκιούση ποντάρουν πολλά και στην παρουσία του κόσμου, που αναμένεται να γεμίσει το Ιβανώφειο, που ούτως ή άλλως σε όλη τη χρονιά ήταν από τις πιο δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Στα αγωνιστικά αναμένεται η επιστροφή του Δέδα που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη, στον Παναθηναϊκό, δυο είναι αυτά που τους φοβίζουν. Αρχικά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάντα στο Ιβανώφειο και δεύτερον ο κακός τους εαυτός. Οπως έδειξαν οι «πράσινοι» στο πρώτο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι η άμυνά τους ήταν για.. όσκαρ, εντούτοις αυτό δεν τους βοήθησε να πάρουν εύκολη νίκη, αφού η αστοχία και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην επίθεση έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι. Σήμερα ο Ομπράντοβιτς ευελπιστεί ότι οι παίκτες του έμαθαν από τα λάθη τους και θα παρουσιαστούν πιο ώριμοι.

ΑΕΚ - ΜΑΡΟΥΣΙ (Ανω Λιόσια 21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)

Με το άγχος της σημερινής μεσημεριανής απολογίας στον αθλητικό δικαστή για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της και της αστυνομίας στο πρώτο παιχνίδι, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί το βράδυ το Μαρούσι ποντάροντας στην ισοφάριση του σκορ στις νίκες. Η άσχημη εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και στην Ενωση όλοι ελπίζουν ότι κάτι ανάλογο δε θα επαναληφθεί σήμερα. Η παρουσία του κόσμου αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες των παικτών του Φώτη Κατσικάρη, που τελικά δε θα έχει στη διάθεσή του τον Μισιακό, που παρέμενε μέχρι χτες κλινήρης, εξαιτίας αλλεργικού σοκ. Στην αντίπερα όχθη στο Μαρούσι βρίσκονται μπροστά στο πιο καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους παρ' όλα αυτά η αισιοδοξία από την πρώτη νίκη, αλλά και την εμφάνιση του Σαββάτου, είναι διάχυτη στην ομάδα. Στην αποστολή μετέχει και ο Νικολαΐδης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο.