ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στις 9 το βράδυ, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Τετάρτη 19 Μάη 2004

Κάλεσμα να εκφράσουν τη διεθνιστική εργατική αλληλεγγύη τους στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, απευθύνει σε όλους τους Αθηναίους, το ΠΑΜΕ και τους καλεί να συμμετέχουν στη δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει αύριο, Πέμπτη από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τον κάθε διαδηλωτή να έχει μαζί του ένα κερί «να το ανάψουμε συμβολικά μπροστά στην πρεσβεία, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι η σπίθα της αξιοπρέπειας, η σπίθα της διεθνιστικής αλληλεγγύης μένει αναμμένη».

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως τονίζει το ΠΑΜΕ, στόχο έχει να εκφράσει τη Διεθνιστική Εργατική Αλληλεγγύη υπέρ του λαού της Κούβας, υπέρ της ιρακινής αντίστασης και υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Ταυτόχρονα, να αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που με ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα βιάζει, βασανίζει και εκτελεί αιχμαλώτους Ιρακινούς και Αφγανούς πολίτες. Το αποκρουστικό προσωπείο των ιμπεριαλιστών φαίνεται από τα εγκλήματά τους και σε βάρος παιδιών, γυναικών, κτιρίων και αιχμαλώτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους με τη μαζική και διεθνιστική παρουσία τους να δώσουν ξεχωριστό «παρών». «Ιδιαίτερη έκκληση - σημειώνεται - απευθύνουμε στην εργατική νεολαία, συνολικά στη νέα γενιά να έρθει στο συλλαλητήριο και με τη ζωντάνια και το νεύρο που τη διακρίνει να στηρίξει το Nησί της Επανάστασης, να βροντοφωνάξει υπέρ της ανυπόταχτης ιρακινής αντίστασης, υπέρ του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Να καταδικάσουμε όλοι μαζί, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας

Την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας. Ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του, τους φίλους της Κούβας και κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμμετάσχουν μαζικά, για να εκφράσουν τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, της Παλαιστίνης και της Ιρακινής Αντίστασης.