Ανεπιθύμητος στην Αχαΐα ο Μπερνς
Τρίτη 18 Απρίλη 2000

Από τις περσινές κινητοποιήσεις κατά της ΝΑΤΟικής βάσης στον Αραξο
Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαΐας, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την ενδεχόμενη επίσκεψη του πρεσβευτή Ν. Μπερνς στο νομό, μετά από πρόσκληση που του έκανε ο νομάρχης Αχαΐας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζουν:

«Μόλις, πριν από λίγες μέρες, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη των βάρβαρων βομβαρδισμών των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Δεν έχει ακόμα στεγνώσει το αίμα των αθώων παιδιών θυμάτων της νέας τάξης που κύριος εκπρόσωπος στη χώρα μας είναι ο Μπερνς».

Τη στιγμή αυτή διάλεξε, τονίζουν, ο νομάρχης Αχαΐας Στάθης Αθανοσόπουλος - Σερέτης, για να συναντηθεί και να συμφάγει με τον τοποτηρητή της Αμερικανοκρατίας στη χώρα μας Νίκολας Μπερνς. Περίμενε ίσως να τελειώσουν οι εκλογές γιατί υπολόγισε την κατακραυγή του λαού της Αχαΐας και της νεολαίας.

Ο Νομάρχης Αχαΐας, συνεχίζουν οι φιλειρηνιστές στην ανακοίνωσή τους, κάλεσε ακόμα τον Αμερικάνο επικυρίαρχο να επισκεφτεί την Αχαΐα και δεσμεύτηκε να του ετοιμάσει θερμή υποδοχή. Ξέχασε τις βάσεις και τα πυρηνικά του Αραξου για τα οποία το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση άμεσης απομάκρυνσής τους. Η στάση του, επισημαίνουν, υποδηλώνει ραγιαδισμό και υποτέλεια.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, καλεί το λαό της Αχαΐας να αντιδράσει με κάθε τρόπο σε αυτή την «επίσκεψη». Ο νομός μας, ο λαός μας και οι λαοί κινδυνεύουν από τη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου και τις ατομικές βόμβες. Δε θα ανεχθούμε να γίνουμε ραγιάδες. Να προσκυνήσουμε τους ματοβαμμένους φονιάδες όπως θέλουν ο νομάρχης Αχαΐας, η κυβέρνηση Σημίτη και το κόμμα της ΝΔ.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής, αναφέρουν: «Καλούμε τους μαζικούς φορείς να τηρήσουν τη στάση που αρμόζει στον περήφανο λαό μας. Να ταχθούν κατά της επίσκεψης του εκπροσώπου των φονιάδων στην Αχαΐα. Καλούμε το λαό να τον "υποδεχτούμε" όπως του αρμόζει. Διαδηλώνοντας στους δρόμους και απαιτώντας να μην πατήσει το πόδι του στον ηρωικό Μωριά».