ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 20 Μάη 2004

Μιχάλης Αδαμίδης
Φωτ.

Την Κυριακή, 23 Μάη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε το 1921. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία και κατοικούσε στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Στην αρχή της Κατοχής έγινε μέλος της ΟΚΝΕ. Διέφυγε στη Μέση Ανατολή, εντάχθηκε στον ελληνικό στρατό και πήρε μέρος στη μεγάλη μάχη του Ελ Αλαμέιν, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε. Οργανώθηκε στην Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση (ΑΣΟ). Τον Απρίλη του 1944 κλείστηκε και αυτός από τους Αγγλους ιμπεριαλιστές σε στρατόπεδο.

Το 1946 επέστρεψε στη Σάμο. Διώχτηκε από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς και κατέφυγε στα Τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου. Αργότερα αιχμαλωτίστηκε, φυλακίστηκε και στάλθηκε στο Μακρονήσι.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος ήρθε στην Αθήνα και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Δούλεψε οικοδόμος και δημιούργησε οικογένεια. Μέλος του ΚΚΕ, για πολλά χρόνια ήταν και μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ.

Διακρινόταν για τη σεμνότητά του και την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του μέλη της ΚΟΒ Υμηττού προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ, αντάρτες του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, υπηρετούσαν στο Φρουραρχείο Αθήνας. Δολοφονήθηκαν στις 21 Μάη 1944 στο σταυροδρόμι Τριών Ιεραρχών και Δρυόπων στα Πετράλωνα.

Στη μνήμη τους το Παράρτημα Πετραλώνων - Θησείου - Παλαιών Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ προσφέρει στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 20 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της ΑΝΝΕΤΑΣ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΑΠΤΗ, η αδελφή της Αννέτας Αριάδνη Παπανικολάου-Φράγκου προσφέρει για τις ευρωεκλογές 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Γ. Χαλκίδη», στην οποία ανήκαν ως το τέλος της ζωής τους.

Αννα Πολυανίδη
* * *

Φωτ. 4

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΙΧΑΛΗ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, της αδελφής μας ΑΝΝΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στο χωριό Σκεπαστό Νιγρίτας, του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗ, του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στα Κρούσια, του θείου μας ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε και αυτός στα Κρούσια, του γιου του ΛΑΖΑΡΟΥ ο οποίος πιάστηκε από την ΠΑΟ, παραδόθηκε στους Γερμανούς, μεταφέρθηκε στη Γερμανία και πέθανε εκεί, και του άλλου γιου του ΙΩΑΝΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, που πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο,, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Αντώνης και Θεοδώρα Πολυανίδου



Θεοδώρα Πολυανίδου


Μιχάλης Πολυανίδης


Γιάννης Τσικρικάς


Κώστας Δημητρίου


Αννέτα και Χρήστος Ράπτης