ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ
Η ΕΕ έβγαλε στο σφυρί τα δικαιώματά σας

Με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη συζήτησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σάββατο 22 Μάη 2004

Motion Team

Ο Κώστας Δρούτσας
Οι αποδοχές των εργαζομένων σε συνάρτηση με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, με την ενοικίαση εργαζομένων, αποκαλύπτουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στα ξενοδοχεία. Μάγειρες, σερβιτόροι, εργαζόμενοι στη λάντζα, καμαριέρες, καθαρίστριες, υπάλληλοι στην υποδοχή, δουλεύουν σκληρά καθημερινά και οι μισθοί τους δεν ξεπερνούν τα 550 ευρώ (καθαρές αποδοχές). Και αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν ΚΚΕ. Με την ψήφο τους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ΕΕ, που έβγαλε στο σφυρί τα δικαιώματά τους, τα όνειρά τους.

Αυτό το κάλεσμα συστράτευσης απηύθυνε χτες στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Δρούτσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια συζήτησης που είχε μαζί τους την ώρα του διαλείμματος της πρωινής βάρδιας.

«Οι επιπτώσεις που βιώνουμε σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων και των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην πόλη μας η ανεργία καλπάζει. Το 30% των νέων είναι άνεργοι. Οι πολιτικές που χαράσσονται στην ΕΕ και ασκούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν σταθερά στον ίδιο μονόδρομο που συμφέρει το κεφάλαιο», σημείωσε ο Κ. Δρούτσας.

Και κάλεσε αυτή τη μάχη να τη δώσουν ενωμένοι και αποφασισμένοι: «Ολο το κατεστημένο θέλει να ξεχάσουμε ότι έχουμε ευρωεκλογές. Θέλει να περάσουν στα μουλωχτά για να μη δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνα πολίτη να πει το μεγάλο ΟΧΙ. Οποιος έχει αξιοπρέπεια, έχει συνείδηση και πιστεύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος του, ότι είναι δικαίωμά του η δουλιά με πλήρη δικαιώματα, οι αποδοχές του να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, δεν πρέπει να σκεφθεί ούτε "πράσινο" ούτε "μπλε". Πρέπει να συστρατευθεί και να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ», κατέληξε ο Κ. Δρούτσας.