ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Κολωνό μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τρίτη 25 Μάη 2004

Προεκλογική συγκέντρωση μπροστά στις επικείμενες εκλογές πραγματοποίησαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις Βοτανικού, Μεταξουργείου και Κολωνού στην Πλατεία «Σωτήρη Πέτρουλα» του Κολωνού. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Τονίζοντας, ανάμεσα στ' άλλα, σε ποιους απευθύνεται το ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Απευθυνόμαστε:

Ο Χρήστος Μαργανέλης
Απευθυνόμαστε:

Απευθυνόμαστε:

Μπροστά στην κάλπη, ο λαός μας έχει ακριβώς να επιλέξει ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ευρωυποταγής που είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, και στο ΚΚΕ, που θέλουμε και επιδιώκουμε, να παλέψουμε ενάντια στις επιλογές αλλά και συνολικά ενάντια στην ίδια την ιμπεριαλιστική Ενωση με συνέπεια και σταθερότητα...».

Ο Χρήστος Μαργανέλης

Ο Χ. Μαργανέλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε πως καθημερινά ο λαός βιώνει τι πραγματικά σημαίνει Ευρωπαϊκή Ενωση και στη χώρα μας και πως πρόκειται για μια ένωση καπιταλιστικών χωρών, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Η θέση της Ελλάδας από τότε που εντάχθηκε στην ΕΕ είναι χειρότερη από ό,τι ήταν πριν, είπε χαρακτηριστικά, αφού το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο ερώτημα «ποιοι ευθύνονται για αυτή την πραγματικότητα», ο Χ. Μαργανέλης είπε πως κύριοι υπεύθυνοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που υπακούουν στις εντολές του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Αναφερόμενος στο Συνασπισμό τόνισε πως το Μάαστριχτ δεν ήταν ένα απλά στιγμιαίο ολίσθημα το οποίο στη συνέχεια διόρθωσε. «Μετά την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος της ενότητας της Αριστεράς που σκόρπισε απογοήτευση στους αριστερούς, έρχεται τώρα με το ευρωκόμμα να ολοκληρώσει τη συνδιαχειριστική του προοπτική και να επιβεβαιώσει το συμπληρωματικό του ρόλο».