ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 27 Μάη 2004

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ
φΩΤ.

Στη μνήμη του θείου μας αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΩΡΗ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζωγράφου.

Γιάννης - Κική Φαρμάκη

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΣΣΟΥ που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, προσφέρω στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου.

Ρούλα Σακκά

* * *

Πέθανε πρόσφατα στην Αθήνα ο υπέργηρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ, συνταξιούχος δικηγόρος, αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ, Έφεδρος υπολοχαγός πολέμησε και τραυματίστηκε στο Αλβανικό Μέτωπο. Στην Κατοχή, μπήκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των κατακτητών. Υπηρέτησε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ και όλη η οικογένειά του είχε ταχθεί στον αγώνα. Ο αδελφός του Απόστολος Ζαρκάδας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε σε μάχη με Γερμανούς στο χωριό Πορτί στις 24 Φλεβάρη 1944.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας όλη η οικογένεια του παπά Γιώργη, πατέρα του Λεωνίδα, υπέφερε τα πάνδεινα στο Βουνέσι, όπου κατοικούσε. Οι παρακρατικοί του πέρασαν χαλκό, όπως αναφέρει στο βιβλίο «Η πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας» στη σελ. 124, ο Αποστόλης Στρογγύλης.

Στη μνήμη του Λεωνίδα Ζαρκάδα προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας, μέσω ΚΟΒ Παιδείας, για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα.

Βασίλης Στεργίου

* * *

Ο ΗΛΙΑΣ Λ. ΛΥΤΡΑΣ από το Σερνικάκι Φωκίδας, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1948. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ηλία ΛΥΤΡΑΣ επίσης μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Ιούνη του 1949, Ο ΝΤΙΝΟΣ Ελευθερίου ΛΥΤΡΑΣ, από την Ιτέα, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε τον Ιούλη του 1949. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Γεωργίου ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τον Οκτώβρη του 1947. Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Γεωργίου ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε το 1948 και εκτελέστηκε στο Γουδί. Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κωνσταντίνου ΚΑΛΥΒΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ανδρέα ΑΓΑΠΗΤΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1949. Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ πέθανε από βασανιστήρια και πείνα το 1942 στον Αϊ - Στράτη.

Γιώργος Τσιώρης
Στη μνήμη τους η Βαγγελιώ Λύτρα από το Σερνικάκι Φωκίδας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» - πλ. Βάθη, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και καλεί τους συγγενείς και φίλους των νεκρών αγωνιστών να τιμήσουν τη μνήμη τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ για να βγει πιο ισχυρό στις ευρωεκλογές της 13 Ιούνη 2004.