Η ιδιωτικοποίηση της Ιστορίας
Κυριακή 30 Μάη 2004

Ερχεται χαλαρά, γλυκερά και ύπουλα η ευρωεκλογική αναμέτρηση του Ιούνη, σύντροφοι, αλλά και φίλοι και νηφάλιοι πολίτες και κυρίως αριστεροί εγκλωβισμένοι σε ...μεγάλα κόμματα μικρών ιδεών και βαθύτατα αντιλαϊκών θεσμών σαν κι αυτούς που στηρίζει ο ΣΥΝ, ίσαμε να ενταχθεί στο σύστημα και να απολαύσει μερίδιο της αστικής εξουσίας.

Ομως, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, εσείς κι αν πρέπει να διορθώσετε την ψήφο σας, πριν έρθει σαν αόρατη γκιλοτίνα και σας αφαλοκόψει ολότελα από φιλολαϊκές ιδέες που σας παγίδεψαν τόσα χρόνια σε μια «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» που συρρικνώνεται ταχύτατα σ' ένα σκληρό αμερικάνικου τύπου αρχηγικό πυρήνα που θυμίζει ολοένα και περισσότερο την παρέα του Γούλφοβιτς στις ΗΠΑ ή το διαβόητο Γιάμπλοκο στη μετασοβιετική Ρωσία.

Ομως, όσο απολίτικες κι αν προσπαθούν να τις παρουσιάσουν αυτές τις ευρωεκλογές, η επικοινωνιακή μεθοδολογία των δύο μεγάλων κομμάτων και του μισού ΣΥΝ-ΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική, ενίοτε δε και εξοργιστική. Ομως, άμα θεοποιείς την αγορά κι ακουμπάς όλα σου τα πολιτικά οράματα στην ...καλή θέληση των ιδιωτών που κυνηγάνε την κερδοφορία, τότε μπορείς και να ιδιωτικοποιείς την παγκόσμια ιστορία με τρόπο βάνδαλο και τυμβωρυχικό.

Γιατί μόνο οργή μπορεί να προκαλεί η εμφάνιση του Τσε Γκεβάρα σε ΠΑΣΟΚικό σποτ, όταν ο Γ. Α. Παπανδρέου αναγγέλλει πανηγυρικά, πριν από μερικούς μήνες, στη Χαλκιδική ότι η ευρω-Σένγκεν απαγορεύει στον Φιντέλ Κάστρο να έρθει στην Ολυμπιάδα και η Κούβα πρέπει να απομονωθεί από την ΕΕ της ασφυξίας!!! Τι είναι μωρέ ΠΑΣΟΚοι ο Τσε; Μπίρα ή γκλαμουράτο μποξεράκι ή μήπως ποδήλατο για άσκηση ανάμεσα σε χρηματιστηριακά παιχνίδια;

Μόνο οργή μπορεί να σηκώνει την τρίχα, όταν βλέπεις τον Αϊνστάιν να γυαλίζει ως ΠΑΣΟΚ που θέλει την Παιδεία με «βάουτσερ» και τους φοιτητές τουρίστες της γνώσης. Μελαγχολία να δείχνεις τον Κάρολο Κουν και να βγάζεις κομματική ανακοίνωση για τη Γιουροβίζιον.

Αμ, εκείνοι οι νεοδημοκράτες πού να φανταστούν ότι οι γείτονές μας Τούρκοι συνδαιτυμόνες στο χαλβά θα απορούσαν που ζητάμε ενίσχυση σε ιερόδουλες, για να αντιμετωπίσουμε τη «ζήτηση» στην Ολυμπιάδα τώρα που γυρνάει στην ιστορική της(;) κοιτίδα.

Ποιος απ' όλους όσοι ντράπηκαν για τον Οτσαλάν και για εκείνο το ΝΑΙ το βροντερό στην εισβολή και κατοχή με τη βούλα Ανάν θα πάει να ψηφίσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ με τον ιστό του ΝΑΤΟ πάνω απ' το κεφάλι του, ξεχνώντας εκείνο το ευρωδείπνο στην Κολονία το '99, όταν οι ευρωλάγνοι αποφάσιζαν να βομβαρδίσουν τη Σερβία, το Κόσσοβο, τον ύπνο των παιδιών;

Θα υπάρξουν πολλοί. Αμνήμονες. Χαλαροί. Υποταγμένοι. Αδιάφοροι κι ενδιαφερόμενοι να δουν πώς τα καταφέρνουν τα φιλαράκια του Λευκού Οίκου και τα υποπόδια των Βρυξελλών, οι παράπλευροι δικαιούχοι των κοινοτικών πλαισίων στήριξης της υμετέρας πολιτικής να μένουν στον αφρό της εξουσίας των διαχειριστών. Ηρθε ώρα για περισυλλογή και τύψεις. Για αλλαγή πορείας. Κι ανάληψη των ατομικών ευθυνών του καθενός που θέλει να λέγεται και να είναι Ευρωπαίος όντως πολίτης.

Μόνο το σφυροδρέπανο δεν ιδιωτικοποιήθηκε ως τώρα κι ως τον αιώνα τον άπαντα, ακόμα κι όταν οι μάχες θα δίνονται με υπολογιστές, αλλά οι άνθρωποι θα σώζονται μόνο απ' ανθρώπους. Ξυπνήστε τους διπλανούς πριν πιστέψουν ότι στον ύπνο της συνείδησής τους ο Τσε ψηφίζει την ευρωεπανάσταση της κυρίας Ματσούκα, του κυρίου Σαμαρά, του κυρίου Παπαδημούλη επειδή, κατά τη θεωρία της σχετικότητας, όλα είναι σχετικώς ανώδυνα κι ο Αϊνστάιν περιμένει να τον ανακαλύψει ο Μικρούτσικος ως super idol του laptop - ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ για να μπορούν οι ευρωπαϊκοί λαοί να αναπνεύσουν χωρίς να καταβάλλουν διόδια εισπνοής - εκπνοής.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ