Δημήτρης Μαντζουράτος

Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Κυριακή 30 Μάη 2004

Είναι αναμφισβήτητο ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η επίθεση για ανατροπή των δικαιωμάτων που κατέκτησαν οι λαοί μετά από μακρούς και αιματηρούς αγώνες. Αιχμή της αντεπίθεσης αυτής είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση που με σειρά αποφάσεων στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην επιβολή μονόπλευρης λιτότητας, στη φαλκίδευση των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη εισβολή του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και την Παιδεία.

Παράλληλα, στο βωμό του κέρδους, με αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ, θυσιάζονται αγαθά που χαρακτηρίζουν την ποιότητα της ζωής, όπως το περιβάλλον, ενώ με διάφορες προφάσεις επιχειρείται καθημερινά το ψαλίδισμα των ατομικών ελευθεριών.

Στην αντεπίθεση αυτή συμμετέχουν συνειδητά τα άλλα κόμματα της Βουλής και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Συνασπισμός. Μόνο το ΚΚΕ δεν υπακούει στις εντολές των Βρυξελλών, αλλά αντιστέκεται και πολεμά με συνέπεια και συνέχεια.

Να γιατί όλοι μας, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες σε επιμέρους θέματα, πρέπει όχι μόνο να ψηφίσουμε ΚΚΕ, αλλά και να συμπαραταχτούμε ενεργά με αυτό.