Ψήφος - η δική μας «φωνή»
Τετάρτη 2 Ιούνη 2004

Πιστεύοντας ότι όλοι οι λαοί θέλουμε το ίδιο πράγμα, δηλαδή ειρήνη, δουλιά, αξιοκρατία, ασφάλεια, Παιδεία και ό,τι όλοι οι άνθρωποι έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να τα απολαμβάνουμε, οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση στα όσα συμβαίνουν.

Οι ευρωεκλογές είναι κοντά. Αρα είναι κοντά και η ώρα που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Είναι, όμως, δύσκολο να μπορέσει να ψηφίσει κάποιος που δεν έχει αξιόπιστη, πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση. Και η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δε μας ενημερώνουν σωστά, αλλά μας παραπληροφορούν, με τρόπο που μας πείθουν για το παράλογο. Δυστυχώς, η τηλεόραση και ο Τύπος είναι όργανα ενός συστήματος που θέλει πολίτες αμέτοχους και παραδομένους σε απολιτική στάση ζωής.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν είναι έτσι. Οποτε οι λαοί αποφάσισαν να αντισταθούν, τα κατάφεραν. Αρκεί να ήταν καθαρό ποιος ήταν ο αντίπαλος.

Το πρόβλημα στις μέρες μας είναι ότι ο αντίπαλος είναι καλά μασκαρεμένος. Η αμερικανική πολιτική φαίνεται να πολεμάει την τρομοκρατία. Να μάχεται για τα δικαιώματα των λαών. Να στηρίζει μια δυνατή και ανεξάρτητη Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται να θέλει την ευμάρεια όλων των ευρωπαϊκών κρατών - μελών της και να δείχνεται εξαιρετικά γενναιόδωρη προς τα ασθενέστερα παιδιά της. Αλλωστε, πώς αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να επιβιώσουν απροστάτευτα; Εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης;

Ε, όχι. Μας λένε ψέματα.

Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια μεγάλη παγίδα. Τόσο μεγάλη παγίδα, ώστε πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, να προστατευτούμε, να πάρουμε θέση. Κατ' αρχήν, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι μονόδρομος. Ενα κράτος μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να αναπτυχθεί εκτός ΕΕ. Υπάρχουν παραδείγματα. Οπως η Ισλανδία.

Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το οικονομικό σκέλος της κοροϊδίας. Βάσει στοιχείων, που παρουσιάζουν αξιόπιστες διεθνείς μελέτες, αποδείχτηκε ότι για κάθε ευρώ που παίρνει η Ελλάδα, επιστρέφει 1,78. Δηλαδή, μας παίρνουν πίσω σχεδόν τα διπλά. Τόσο γενναιόδωροι είναι μαζί μας. Ας μη μιλήσουμε για τον Ευρωστρατό, για τα μεταλλαγμένα προϊόντα που μας επιβάλλουν, για τις εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, για την ανεργία και γενικά για οτιδήποτε ωφελεί τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων.

Η ΕΕ έδειξε από την πρώτη στιγμή πως καθοδηγείται από την Αμερική. Στον πόλεμο κατά του Ιράκ, φάνηκε όλη η ανοιχτή συμμαχία του παράλογου από τους δυνατούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και η αδυναμία διαφοροποίησης κάποιων μικρότερων κρατών - μελών, λόγω δεσμεύσεων. Πέρα από το ότι μας εξαναγκάζουν να γίνουμε εργαλεία παραγωγής πλούτου για τους ανθρώπους που θέλουν να ορίζουν τον πλανήτη, μας κάνουν και φονιάδες. Και όλα αυτά υποτίθεται για το καλό μας.

Ε, λοιπόν, μπορούμε να αντισταθούμε. Μπορούμε να αντιδράσουμε. Και οφείλουμε να το κάνουμε.

Το μόνο κόμμα στον τόπο μας που έχει καθαρή θέση σε όλα αυτά, είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γι' αυτό το στηρίζουμε και γι' αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να στηριχτεί από όσο γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους στις Ευρωεκλογές. Τουλάχιστον να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην Ευρωβουλή, που θα αντιδρούν και θα μας ενημερώνουν σωστά. Που θα μάχονται για το δίκιο και την ελευθερία. Για την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας.

Ελάτε μαζί μας, να ψηφίσουμε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Να τους δώσουμε τη δύναμη να υψώσουν τη δική μας φωνή. Να υπάρχουν στην Ευρωβουλή κάποιοι που θα υπερασπίζονται τα δικά μας συμφέροντα. Που θα αντιδρούν στην κατάχρηση εξουσίας, και που επιτέλους θα μπορούν να αμφισβητούν και την όποια εξουσία.

Ας τους τη δώσουμε αυτή τη δύναμη.

Είναι η πιο οργανωμένη κίνηση αντίδρασης που μπορούμε να κάνουμε.

Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί στις ευρωεκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.