ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Μία και ... «καναλική»

Την ερχόμενη Τρίτη στις 9 το βράδυ με τη συμμετοχή δημοσιογράφων μόνο από τα έξι κανάλια

Τετάρτη 2 Ιούνη 2004

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων
Με «όρους καναλιών» θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 9 το βράδυ, η μία και μοναδική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές.

Στη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων, όπου ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα διαδικαστικά, δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις του ΚΚΕ να συμμετέχουν και δημοσιογράφοι από εφημερίδες, όπως και να είναι υποχρεωμένοι οι αρχηγοί των κομμάτων να απαντούν για το ίδιο θέμα, ώστε να μπορεί να υπάρχει σύγκριση και συμπέρασμα για τις θέσεις τους.

«Η φύση της συζήτησης είναι τηλεοπτική», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, ανακοινώνοντας ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν εργάζονται στα «μεγάλα» κανάλια (ΕΡΤ, «Μέγκα», «Αντέννα», «Αλφα», «Αλτερ», «Σταρ»). Η τηλεοπτική συζήτηση θα είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και θα περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους ερωτήσεων (σύνολο 20 ερωτήσεις), ώστε ο κάθε δημοσιογράφος να υποβάλει ερωτήσεις σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο τέλος θα υπάρχει δυνατότητα για δίλεπτο «κλείσιμο» από τον κάθε πολιτικό αρχηγό.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, επιτρέπεται στο δημοσιογράφο να επανέλθει και να επιμείνει στην περίπτωση που θεωρεί ότι δεν απαντήθηκε η αρχική του ερώτηση. Ο κάθε αρχηγός έχει ενάμισι λεπτό στη διάθεσή του για να απαντήσει στην πρώτη ερώτηση και στην «επαναφορά» ο χρόνος μειώνεται στο ένα λεπτό. Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα «κρατά» τριάντα δευτερόλεπτα.

Τα κανάλια θα υποδείξουν τις επόμενες ημέρες τους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν στη συζήτηση και στη συνέχεια οι έξι δημοσιογράφοι θα αποφασίσουν μεταξύ τους ποιος θα είναι ο συντονιστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον «Μέγκα» ορίζεται ο Γ. Πρετεντέρης, από τον «Αντέννα» πιθανότατα η Ελλη Στάη, από το «Αλτερ» ο Ν. Ευαγγελάτος, από τον «Αλφα» ο Μ. Καψής, από το «Σταρ» ο Στ. Θεοδωράκης και από την ΕΡΤ ο Π. Τσίμας.

«Η συζήτηση θα είναι ελεύθερη, που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απευθύνοντας παράκληση στους δημοσιογράφους τα θέματα που θα συζητηθούν να βρίσκονται στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση.