ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Διεκδικούν μόνιμη δουλιά και αξιοπρεπή ζωή

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση, που οργανώνει στην Ομόνοια στις 11.30 π.μ., απευθύνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 2 Ιούνη 2004

Απεργούν αύριο, Πέμπτη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή δουλιά για όλους. Με την κλιμάκωση του αγώνα τους απορρίπτουν το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) «των εξαιρέσεων και των αποκλεισμών». Διαλύουν τις αυταπάτες που επιχειρούν να καλλιεργήσουν από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όλοι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δήθεν η κοινοτική οδηγία 70/1999 επιλύει το πρόβλημα των συμβασιούχων, ενώ είναι γνωστό ότι αυτή ακριβώς προωθεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλη την ΕΕ.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους και κυρίως αυτούς που απασχολούνται με κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει στην Ομόνοια, στις 11.30 το πρωί, και να «απαιτήσουμε την απόσυρση του ΠΔ και την κατάθεση νόμου που να προβλέπει την άμεση μονιμοποίηση όλων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σημειώνει, επιβεβαιώνει και πάλι το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού αποδέχονται το απαράδεκτο ΠΔ και προκηρύσσουν κινητοποίηση ζητώντας την πιστή εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 70/1999. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υπογραμμίζεται, μετά την υπογραφή της επαίσχυντης συλλογικής σύμβασης με τους βιομηχάνους συνεχίζει την ίδια τακτική για τους συμβασιούχους. Αντί να οργανώσει τον αγώνα για μόνιμη, σταθερή δουλιά, καθαγιάζει με την τακτική της τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καταλήγοντας η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και όσων τα στηρίζουν καθώς και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, και σημειώνει: «Γι' αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι συγκροτούν το δικό τους ταξικό μπλοκ με συγκέντρωση στην Ομόνοια για να απαιτήσουν άμεση μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επαναπρόσληψη των απολυμένων, κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και τη μερική απασχόληση».

Χτες το βράδυ, σε σύσκεψη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ συνδικαλιστές και εκπρόσωποι σωματείων συζήτησαν για την καλύτερη προετοιμασία της αυριανής απεργίας και της συγκέντρωσης.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους των ΟΤΑ απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καθώς και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στη Μαγνησία οι συμβασιούχοι κατεβαίνουν αύριο, Πέμπτη, σε συγκέντρωση διεκδίκησης της μονιμοποίησής τους στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Την κινητοποίηση διοργανώνει το Συντονιστικό Οργανο Συμβασιούχων Μαγνησίας. Στα Γιάννενα το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και η Συντονιστική Επιτροπή καλούν σε συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 11.30 π.μ. Στα Χανιά η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του νομού καλεί τους συμβασιούχους να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωί.