«Οχι» στην παρεμπόδιση της διακίνησης ιδεών
Τρίτη 8 Ιούνη 2004

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον αντιδήμαρχο Θ. Σκυλακάκη
Διάβημα διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΚΟΑ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αντώνη Σκυλλάκο, εξαιτίας της συστηματικής πλέον καταστροφής πανό και αφισών του Κόμματος. Κατά τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Θ. Σκυλακάκη, τα στελέχη του ΚΚΕ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τακτική αυτή του Δήμου και ζήτησαν να σταματήσει αμέσως. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως θα μεταφέρει και θα συζητήσει το αίτημα με την δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε πως ο αντιδήμαρχος έγινε δέκτης της έντονης διαμαρτυρίας τους και του ζητήθηκε να σταματήσει ο δήμος να εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Συμπλήρωσε πως ο Δήμος Αθηναίων, βασιλικότερος του βασιλέως, δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, στηριζόμενος σε απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διατάξεις, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει επαρκής χώρος ώστε τα κόμματα να προβάλλουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, διατάξεις που η μεγάλη πλειοψηφία των δήμων δεν εφαρμόζουν. Τέλος, υπογράμμισε πως αν χρειαστεί και με πιο δυναμικούς τρόπους θα δοθεί απάντηση στην απαράδεκτη παρεμπόδιση της προεκλογικής δραστηριότητας.

Καταγγέλλουν τα φασιστοειδή του κόμματος του Καρατζαφέρη

Στο μεταξύ, τις προκλητικές ενέργειες των φασιστοειδών του κόμματος του Καρατζαφέρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ, αφού συνεργεία τους κατέστρεψαν αφίσες του Κόμματος για τις ευρωεκλογές οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στα διαφημιστικά ταμπλό που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ. Η ΚΟΑ καλεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική να απομονώσουν το κόμμα του Καρατζαφέρη και τα φασιστοειδή του. Οπως τονίζει, «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου της πλουτοκρατίας».