Τα ψηφοθηρικά...
Πέμπτη 10 Ιούνη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΒΡΕ - ΒΡΕ μέχρι και μείωση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Οταν πρόκειται για την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, ακόμη και τις τιμές του πετρελαίου... ρίχνει η κυβέρνηση..!

Τώρα το τι υποσχέσεις έπεσαν στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των εταιριών διύλισης και εμπορίας του πετρελαίου στη σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, κανείς δεν ξέρει. Το πιθανότερο είναι να μάθουμε το περιεχόμενό τους από κάποιες... τροπολογίες, που θα έρθουν για ψήφιση στα επικείμενα θερινά τμήματα της Βουλής.

Πάντως, έγινε ένα... σοβαρό βήμα στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας. Εάν τις επόμενες μέρες και πάλι δε σας φτάνουν τα χρήματα που έχετε στην τσέπη σας, τότε σ' ένα και μόνο συμπέρασμα μπορείτε να καταλήξετε: Τόσο η ακρίβεια, όσο και οι χαμηλοί μισθοί είναι ένα συνδυασμένο φαινόμενο... μαζικής παραίσθησης.

ΜΑΛΙΣΤΑ... Αν καταλάβαμε καλά... ουδείς γνωρίζει για το «φόνο» του τελικού κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, που φυσικά αναμένεται να πληρώσουν και με το παραπάνω οι Ελληνες φορολογούμενοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι.

Ο Ζακ Ρογκ το αποδίδει με δηλώσεις του στη... μεγαλομανία των Ελλήνων κυβερνώντων (των πρώην). Μάλλον, θέλει να πιστέψουμε ότι οι... περίφημοι «αθάνατοι» της ΔΟΕ ουδεμία σχέση έχουν με παιγνίδια των πολυεθνικών γύρω από την Ολυμπιάδα.

Οι νυν κυβερνώντες δηλώνουν ότι... δεν ξέρουν τίποτε, με τη Φάνη Πετραλιά να μας λέει πως «είναι ώρα για δουλιά» και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο ότι είναι «εθνική υπόθεση».

Οσο για το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεώρησε καλό να απαντήσει στο Ρογκ ότι αν δεν υπήρχε η μεγαλομανία των Ελλήνων, δε θα υπήρχε Ολυμπιάδα. Να δούμε τι θα πουν στο τέλος, όσοι θα κληθούν να πληρώσουν το «λογαριασμό»...



Παπαγεωργίου Βασίλης