ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πόδι για το αυριανό συλλαλητήριο

Στις 7.30μμ, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου

Τετάρτη 23 Ιούνη 2004

Avaton

Αγωνιστική «υποδοχή» στο νομοθετικό έκτρωμα του τρομονόμου και το ευρωένταλμα σύλληψης ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης, με το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στις 7.30μμ στο χώρο πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν με αποφάσεις τους το «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

Μπροστά στο αυριανό συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση καλούν σε λαϊκή εγρήγορση και αγώνα για να αποσυρθεί ο νέος τρομονόμος που σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών αγώνων, με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης. Στην κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «ο ορισμός της τρομοκρατίας διατυπώθηκε αρχικά από την ΕΕ και τώρα, με τον τρομονόμο της ΝΔ ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο, δίνοντας στο κράτος τη δυνατότητα να χαρακτηρίζει "τρομοκρατία" τις κινητοποιήσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος. Εξάλλου, με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ανοίγει για πρώτη φορά ο δρόμος για την έκδοση Ελληνα πολίτη για πράξη που τελέστηκε στη χώρα μας, ρύθμιση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα».

Εξάλλου, με ανοιχτή τους επιστολή στον πρωθυπουργό, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για τον τρομονόμο στη Βουλή, επισημαίνουν ότι «κατά γενική ομολογία οι τρομονόμοι θεωρούνται προθάλαμοι του φασισμού» και τονίζουν πως «το πνεύμα της τρομο-λαγνείας είναι εισαγόμενο και προσπαθεί να καθυποτάξει το ελεύθερο και δημοκρατικό φρόνημα του λαού».

«Οι εκσυγχρονιστικοί τρομονόμοι του ΠΑΣΟΚ, του κ. Μητσοτάκη και τώρα του κ. Παπαληγούρα δε θα μας σταματήσουν. Αντισταθήκαμε και πληρώσαμε ακριβά τη θέλησή μας να μη συμμορφωθούμε. Θα μας βρείτε και πάλι μπροστάρηδες στους αγώνες για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή των συνταξιούχων του ΙΚΑ.