Πλούτος και φτώχεια...
Τετάρτη 23 Ιούνη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ από την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων ήδη ...τα αποθήκευσαν, ο Ελληνας φορολογούμενος θα πληρώσει μετά τη λήξη τους την υπόθεση και τώρα ζητάνε ...κι άλλα!

Ο λόγος για τον ΣΕΒ, φυσικά, που πρότεινε περισσότερες απολύσεις, μείωση του ασφαλιστικού κόστους, μείωση της φορολογίας των κερδών και τις γνωστές «αναδιαρθρώσεις» στις εργασιακές σχέσεις.

Φυσικά, κάτι που δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει στον ΣΕΒ είναι ότι χτυπάει «στου κουφού την πόρτα». Καθόλου κουφοί δεν είναι οι νυν κυβερνώντες σε τέτοια αιτήματα. Βλέπετε, υπάρχει ...συνέχεια του κράτους.

ΠΑΝΤΩΣ, φανταστείτε τι έχει να γίνει για να παραδέχεται ήδη από τώρα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ότι θα έχουμε προβλήματα ανεργίας μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων (λες και δεν είχαμε μέχρι τώρα) και η Κυβερνητική Επιτροπή να προβλέπει μέτρα.

Οχι πως μας εξέπληξαν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη χρήση των κοινοτικών προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας. Τη ...χρήση τους την ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια και το πώς τα εισπράττουν διάφορες επιχειρήσεις και στη συνέχεια κάνουν εκατοντάδες απολύσεις.

ΚΑΙ ...ΞΑΦΝΙΚΑ χτες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν τους «ισχυρούς της Γης» και την «τρομο-υστερία» προκειμένου να διανθίσουν κάπως την απόφασή τους να καταψηφίσουν τον «τρομονόμο». Αυτά που είχαν - προφανώς - ξεχάσει όταν ετοίμασαν παρόμοιο (κάποιοι λένε χειρότερο) νομοθέτημα.

Αυτά ακριβώς που είχαν ξεχάσει όταν ψήφισαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τους νόμους-πλαίσιο, που είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι επιχειρούν να κάνουν την ευρωπαϊκή ήπειρο ...Γκουαντανάμο.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: `Η ξαφνικά άλλαξαν άποψη (μόνο που δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν προς τι η προηγούμενη συμπεριφορά τους), ή έδωσαν το πρώτο δείγμα «αντιπολιτευτικής» κοροϊδίας. Διαλέγετε και παίρνετε.



Παπαγεωργίου Βασίλης