30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Δυναμικό ξεκίνημα

Τη Δευτέρα η μεγάλη συναυλία στο «Κατράκειο» της Νίκαιας και πολλές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Πέμπτη 1 Ιούλη 2004

Από την αντίστοιχη περσινή συναυλία στο «Κατράκειο»
Πλούσιο σε θεματολογία, ώριμο αλλά και ανανεωμένο φαίνεται ότι θα είναι φέτος το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που συμπυκνώνει την πείρα τριάντα χρόνων και βάζει στόχο να αναβαθμιστεί ποιοτικά, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα - όπως πάντα κάνει - όλα τα θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Δυναμικό θα είναι το ξεκίνημα του Φεστιβάλ στον Πειραιά την ερχόμενη Δευτέρα με μια μεγάλη συναυλία στο «Κατράκειο» Θέατρο της Νίκαιας. Στη σκηνή του θεάτρου θα ανέβουν διαδοχικά, από τις 9 το βράδυ οι: Πάνος Κατσιμίχας, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Ζιώγαλας, Δημήτρης Κοργιαλάς και Γιώργος Αλουπογιάννης. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γιάννης Γκιώκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Πειραιά. Τα μέλη της Οργάνωσης δίνουν καθημερινά τη μάχη του εισιτηρίου (τιμή 10 ευρώ) για την επιτυχία της συναυλίας και συναντούν ιδιαίτερα θετικό κλίμα ανάμεσα στους νέους του Πειραιά.

Στα χρώματα του Φεστιβάλ αρχίζουν να ντύνονται επίσης, οι γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου οι νέοι της ΚΝΕ προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες μια σειρά προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, και συγκεκριμένα:

-- Στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ κι οι πολυεθνικές από της Ολυμπιάδα», θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


-- Στην πλατεία Ασβεστοχωρίου, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες: γιορτή των πολυεθνικών ή γιορτή του λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού;», από την ΤΟ Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΝΕ.

-- Στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Ο πλούτος ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν», από την ΤΟ Εργαζομένων της ΚΝΕ.

-- Στους Αμπελόκηπους (Αθήνα), στην πλατεία του ΜΕΤΡΟ, στις 7:30 μ.μ., εκδήλωση ενάντια σ' όσα φέρνει μαζί της η Ολυμπιάδα.

-- Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Στρατόπεδο Κόδρα: αξιοποίηση για τις ανάγκες της νεολαίας και όχι στέκι φονιάδων», από την ΤΟ Καλαμαριάς.

-- Στο πάρκο της Τσιαπάνου στην Τούμπα, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό», από την ΤΟ Τούμπας της ΚΝΕ.

-- Στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο χώρο των κατασκηνώσεων του ΑΠΘ, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα». Θα μιλήσει ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση και θα ακολουθήσει ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.