Θρύψαλα
Κυριακή 4 Ιούλη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

Περασμένα μεσάνυχτα... Στην τηλεόραση μιλάνε για την Εθνική ποδοσφαίρου. Είμαι οπαδός της, αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο θεός. Κλείνω τον ήχο. Η τηλεόραση είναι πολύ καλύτερη ως πορτατίφ.

Η ζέστη ρευστοποιεί το μυαλό μου. Αντί για ένα θέμα, απόψε έχω θρύψαλα.

***

Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο η οποία τη χρονιά που θα διοργάνωνε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κατάφερνε να έχει 30% μείωση στον τουρισμό της;

***

Το σπίτι μου είναι στα όρια Καλογρέζας και Αλσούπολης Νέας Ιωνίας. Τρομοκρατημένος από τα δελτία ειδήσεων, πήγα στο πιο κοντινό ΚΕΠ. Με διαβεβαίωσαν ότι δε χρειάζομαι άδεια διέλευσης, μόνο άδεια στάθμευσης. Τους διαβεβαίωσα ότι αν καμιά μέρα μου απαγορευτεί να επιστρέψω στο σπίτι μου, θα προβώ σε τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του ΚΕΠ. Χαμογέλασαν αμήχανα.

Μάλλον δε με πίστεψαν!

***

Στη γειτονιά μου, Ιούλη και Αύγουστο δε θα έχουμε λαϊκή αγορά. «Για λόγους ασφαλείας». Η αλήθεια είναι ότι σε πιάνει μια ανασφάλεια αν δεις πού έχει φτάσει η τιμή των κερασιών.

***

Μέχρι τώρα που γράφω, δεν είχαμε άλλο αποκεφαλισμό στο Ιράκ ετούτη τη βδομάδα. Μακάρι να μην έχουμε ούτε τώρα που με διαβάζετε. Και ποτέ ξανά.

***

Πόσο φαιδρός πρέπει να νιώθει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, να ταξιδεύει και να κουβαλάει μαζί του τη χημική τουαλέτα του; Θα μου πεις, αν ένιωθε φαιδρός, δε θα ήταν ο εαυτός του.

***

Το έχει πει ο φίλος μου ο Στάθης και μπαίνω στον πειρασμό να το αντιγράψω: Θεούλη μου, γιατί με έκανες ΑΕΚτζή;

***

Ωραίο αυτό με τις κάμερες στους δρόμους. Θα σε σταματάει ο τροχονόμος και αντί για κλήση θα σου ανακοινώνει ότι αυτή τη βδομάδα είσαι «προτεινόμενος».

Ολη η Αθήνα ένα ατέλειωτο «Fame story».

***

Στην αρχιτεκτονική είμαι σκράπας, το ομολογώ. Πειράζει που δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο πανάκριβο το στέγαστρο Καλατράβα;


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Παράξενο ετούτο το καλοκαίρι. Κανείς δε δείχνει ευχαριστημένος. Ολοι παραπονιούνται για κάτι.

***

Ελένη Βιτάλη, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Τραγουδούν ανά την Ελλάδα. Οπου τους πετύχετε, μην τους χάσετε.



Γρηγοριάδης Κώστας



Γρηγοριάδης Κώστας


Του
Μίλτου ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ*
* Ο Μίλτος Πασαχαλίδης είναι τραγουδοποιός