Τα προεδρικά...
Πέμπτη 8 Ιούλη 2004

ΑΠΟΡΙΑ: Τι είναι αυτό, που γνωρίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και αγνοούμε οι υπόλοιποι, σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας και τους ενδεχόμενους υποψηφίους; Οταν μιλάει για «ανώδυνη λύση» που «μπορεί να μην είναι η καλύτερη», όλο και κάτι θα έχει στο μυαλό του.

Αυτό, πάντως, που σίγουρα «φωτογραφίζει» με τέτοιου είδους δηλώσεις, είναι η πραγματικότητα. Αυτή που λέει πως όλα όσα ακούμε περί «σεβασμού των πολιτειακών θεσμών» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ιστορίες για πλατιά λαϊκή κατανάλωση και μόνο.

Σενάρια, σχετικά με το τι τους βολεύει καλύτερα, έχουν αμφότεροι στο μυαλό τους. Εκτός πια κι αν υπάρχουν συμφωνίες, που φυσικά πολύ αργότερα θα δουν το ...φως του ήλιου.

ΕΑΝ κάποιος έρθει τις μέρες που θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στο σπίτι σας και κολλήσει στους τείχους αφίσες κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας, ή αν κρεμάσει στο μπαλκόνι σας ένα γιγαντο-πανό με εταιρικό σήμα, μη δίνετε σημασία. Χορηγός θα είναι...

Ισως το σπίτι σας να έχει επιλεγεί ως ένα από τα 500 διαφημιστικά σημεία, που προβλέπονται για τους «χορηγούς» στο σχετικό νομοσχέδιο που ψήφισαν χτες η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Ολυμπιακών Αγώνων.

Βλέπετε (όπως λέει και η σχετική διαφήμιση του «2004»), οι εταιρίες που είναι χορηγοί μπορούν σχεδόν να ...κάνουν ό,τι θέλουν. Γιατί (μεταξύ μας) μπορεί να λένε ότι οι Αγώνες γίνονται για τους αθλητές και τον κόσμο, αλλά, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, αυτοί μάλλον είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

Βεβαίως, πολύ ενδιαφέρον θα είχε κάποτε να μας πληροφορήσουν τι ακριβώς προσέφεραν όλοι αυτοί οι «χορηγοί» και πόσα κέρδη αποκόμισαν από αυτήν την ιστορία. Ετσι, για να ξέρουμε ποιοι είναι οι λόγοι που οφείλουμε - όπως μας λένε - να τους ευγνωμονούμε.