Αλαλούμ στις ράγες

Χτες, δεύτερη μέρα λειτουργίας του τραμ, σημειώθηκε το πρώτο ατύχημα, ενώ πολλά βαγόνια παρέμεναν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα

Τετάρτη 21 Ιούλη 2004

Eurokinissi

Μία σύγκρουση με δίκυκλο αλλά και σημαντικά ακόμα προβλήματα στην κίνηση των βαγονιών του τραμ, σφράγισαν τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του. Και όπως προκύπτει από τα τραγελαφικά που έχουν σημειωθεί από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του τραμ, το έργο παραδόθηκε χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες, τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, συρμός του τραμ συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο στην περιοχή κοντά στο Κολυμβητήριο, στο ρεύμα προς Καλλιρρόης. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας από τους δύο επιβάτες της μοτοσικλέτας αλλά και να διακοπούν τα δρομολόγια από το Σύνταγμα προς Γλυφάδα. Οπως μαρτυρούν κάτοικοι του Ν. Κόσμου για το σημείο (διασταύρωση Βούρβαχη και Καλλιρρόης), ο μηχανοδηγός του συρμού με κατεύθυνση προς Ν. Σμύρνη δεν έχει ορατότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στη στροφή στην Ηλία Ηλιού, στο σημείο που υπάρχει ανταπόκριση με το μετρό.

Νωρίς χτες το πρωί, οι επιβάτες των συρμών που κατευθύνονταν από το κέντρο της Αθήνας προς την παραλιακή, ταλαιπωρήθηκαν επί δύο ώρες, λόγω βλάβης στο εναέριο δίκτυο του ΗΛΠΑΠ. Ενώ, οι μηχανικές βλάβες ήταν η αιτία για την ακινητοποίηση δύο συρμών, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την Αχιλλέως, με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η κυκλοφορία στα σημεία διασταύρωσης του τραμ με το οδικό δίκτυο ρυθμιζόταν και χτες με τροχονόμους. Δεν έλειψαν και πάλι οι μεγάλες καθυστερήσεις σε δρομολόγια ενώ, δεν υπήρχαν ενημερωτικοί πίνακες αλλά ούτε και χάρτες διαδρομών για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Θυμίζουμε ότι το τραμ θα λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση ενώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους οι συρμοί θα διέρχονται από τις στάσεις κάθε 8 λεπτά. Το κανονικό εισιτήριο στοιχίζει 60 λεπτά, το νεανικό (για άτομα κάτω των 18) 30, ενώ για διαδρομές μέχρι πέντε στάσεις, η αξία του εισιτηρίου είναι 40 λεπτά. Τέλος, η μετακίνηση για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) είναι δωρεάν. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η ειδική πορεία που υπάρχει στις στάσεις, και τα ηχητικά σήματα εντός και εκτός των οχημάτων, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα με την πρώτη νεροποντή (2004-10-14 00:00:00.0)
Αναπροσαρμογή δρομολογίων από μεθαύριο (2004-09-11 00:00:00.0)
Το Τραμ των ατυχημάτων (2004-08-05 00:00:00.0)
Περιπετειώδης η πρεμιέρα του (2004-07-20 00:00:00.0)
Εισιτήριο με... κρατικό «καπέλο» (2004-07-13 00:00:00.0)
Βλάβη στη μηχανή του «ΚΑΝΤΙΑ» (2000-11-11 00:00:00.0)