ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Μεθοριακές συγκρούσεις με τουλάχιστον 3 νεκρούς
Τετάρτη 21 Ιούλη 2004

Associated Press

Ισραηλινό άρμα κοντά στα σύνορα
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Τουλάχιστον δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και ένα μέλος της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών ανταλλαγών πυρών χτες, σύμφωνα με πληροφορίες από την ισραηλινολιβανέζικη μεθόριο.

Λοχαγός του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν δύο απώλειες από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έκανε λόγο με δηλώσεις εκπροσώπου της στο τηλεοπτικό της δίκτυο, αλ Μανάρ, για ένα νεκρό δικό της μαχητή από ισραηλινά πυρά.

Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν ότι «άρχισαν» τα επεισόδια ανοίγοντας πυρ. Οι Ισραηλινοί φέρονται να συνέχιζαν τις επιχειρήσεις τους με πυρά από τη δική τους πλευρά με άρματα μάχης να βάλλουν εναντίον θέσεων της σιιτικής οργάνωσης, αλλά και εντός Λιβάνου, με επιδρομές ελικοπτέρων.

Αργότερα χτες βράδυ, ισραηλινά μαχητικά έκαναν - με τον προκλητικό τρόπο που συνηθίζουν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας του - υπερπτήσεις στη Βηρυτό, σπάζοντας το φράγμα του ήχου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ συστοιχίες αντιαεροπορικών πυροβόλων. Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν ή όχι βάση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) στο Λίβανο, καθώς στέλεχος της οργάνωσης είπε ότι ερρίφθησαν τέσσερις πύραυλοι, αλλά αργότερα αναίρεσε, λέγοντας ότι ίσως τον μπέρδεψαν οι εκρήξεις από το σπάσιμο του φράγματος του ήχου.