Τα σκανδαλολογικά...
Παρασκευή 23 Ιούλη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ...άνοιξαν τους κάδους σκουπιδιών των κομματικών νοοτροπιών τους και οι μυρωδιές, που θα επικρατήσουν στον πολιτικό αέρα της χώρας, από δω και πέρα, θα είναι ανάλογες και χωρίς, μάλιστα, να μπορεί κανείς να εντοπίσει από ποιον προέρχονται.

Σκάνδαλα επί σκανδάλων παρουσιάζει συνεχώς η ΝΔ, είτε πρόκειται για τις καταγγελίες του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, είτε γι' αυτές του Αδάμ Ρεγκούζα, που μιλά για ρύθμιση συγκάλυψης πλαστών τιμολογίων του όποιου Νεονάκη.

Για «κομματικό κράτος της δεξιάς», μας μιλά, από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δηλώνει στη Βουλή ...άσχετος με πρακτικές ημετεροκρατίας στο Δημόσιο, ενώ από τη Χ. Τρικούπη απειλούν με συγκεκριμένες καταγγελίες αναξιοκρατίας στο Δημόσιο.

Το ...ιπτάμενο σκάνδαλο του «Ζέπελιν», που θα πετάει πάνω από τα κεφάλια μας, ή των μονάδων Αμερικανών κομάντος που θα ενεδρεύουν στην Αθήνα, φυσικά, δε βρίσκεται στην προσοχή κανενός από τους δύο. Και πώς να βρίσκεται, αφού τα έχουν υπογράψει και τα έχουν συμφωνήσει αμφότεροι;

Και μια και αναφερθήκαμε στην υπόθεση, ας μην επαναλαμβάνει συνεχώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη της ασφάλειας της Ολυμπιάδας». Μετά τη λήξη των Αγώνων, ο γενικός κανόνας θα είναι η προσπάθεια όλων να αποδείξουν ότι ...δεν είχαν καμιά ευθύνη.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ; Μετά το Ιράκ, μήπως έχει όπλα μαζικής καταστροφής και το Σουδάν; Αν πιστέψουμε το δημοσίευμα του «Γκάρντιαν», περί σκέψεων βρετανικής εισβολής στην αφρικανική χώρα, δεν είναι απίθανο να το ακούσουμε κι αυτό.

Αραγε, γιατί θα μας μιλήσουν αυτή τη φορά; Για ...πυρηνικές καμήλες ή για ελέφαντες, που πετούν χημικά αέρια από την προβοσκίδα τους; Και μην πείτε πως αυτά είναι εξωπραγματικά. Το ίδιο ήταν και τα πυρηνικά του Ιράκ, όπως αποδείχτηκε...