Απαραίτητα εμβόλια
Παρασκευή 30 Ιούλη 2004

1. Εμβόλιο υπέρ της ηλιθιότητας. Οσοι είναι εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις προλαβαίνουν. Το εμβόλιο θα τους προστατέψει από την κατάθλιψη για τις διαψεύσεις που θ' ακολουθήσουν στο τέλος της φιέστας. Χάρη σ' αυτό, θα αισθάνονται όχι μόνο εθελοντές αλλά και ευεργέτες.

2. Εμβόλιο κατά του ψέματος. Οπως λέει κι ο λαός, το πρόβλημα με τον ψεύτη δεν είναι πως δεν τον πιστεύει κανένας· αντιθέτως, τον πιστεύουν όλοι. Το πρόβλημά του είναι πως αυτός δεν πιστεύει σε τίποτα. Ο καθ' ολοκληρίαν αυτός απατεώνας κυκλοφορεί σε στέκια διανοουμένων, όπου συχνάζουν κόλακες, αναίσθητοι και ευτραφείς, συνεχώς γονυπετείς, επαρχιώτες μεγαλομανείς.

3. Εμβόλιο κατά της νόσου Μίλερ. Υστερα από μακροχρόνιες έρευνες σε κατσαρίδες της Αμερικής, αποδείχτηκε πως ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο. Τα συμπτώματα αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους και παρουσιάζουν την εξής πρωτοτυπία: Ο ασθενής πιστεύει πως χρειάζεται δυνάμεις στρατού σε κάθε του βήμα, για να κάνει έναν περίπατο, να γιορτάσει τα γενέθλιά του, μέχρι και να πάει στον εξομολόγο του.

4. Εμβόλιο κατά του ντελίριουμ τρέμενς. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ο πολίτης, ζώντας μέσα στο θέαμα σαν χολιγουντιανός πρωταγωνιστής με πανάκριβα αυτοκίνητα, σπίτια με πισίνα σε καλά προάστια, αποφασίζει ότι θέλει κι αυτός να δοκιμάσει αυτή τη χλιδή. Τότε δυστυχώς διαπιστώνει πως είναι αδέκαρος και το μόνο που έχει είναι η πλατυποδία του Σαρλό. Ετσι εκδηλώνεται το παραλήρημα. Σαλτάρει και ιδού τα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο: «1.247 ληστείες, 98 απόπειρες ληστείας, 21.816 κλοπές και διαρρήξεις και 836 απόπειρες, 1.963 περιπτώσεις πλαστογραφίας, 430 απάτες, 49 περιπτώσεις εκβιασμών και 8.926 κλοπές και απόπειρες κλοπής τροχοφόρων». Αυτά μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2004, κατά τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ