Ελα να... αγαπηθούμε
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004

Η Μέριλιν Μονρόε σε σκηνή από την ταινία «Ελα ν' αγαπηθούμε»
Μια κλασική κομεντί, που χαρίζει μοναδικές στιγμές μαγείας, καθώς και μια δραματική συγκινητική ταινία ξεχωρίζουν από τις αποψινές τηλεοπτικές προβολές.

Ο Λουί Μαλ υπογράφει τη σκηνοθεσία της δραματικής ταινίας «Η κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης», που θα μεταδώσει απόψε η ΝΕΤ στις 24.00. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Στόριβιλ, μια επαρχία της Νέας Ορλεάνης, το 1917. Ο φωτογράφος Ερνεστ φωτογραφίζει τα κορίτσια που δουλεύουν στα πορνεία της περιοχής, αιχμαλωτίζοντας στα πορτρέτα του την κατήφεια της ύπαρξής τους, αλλά και την αδυναμία που τα οδήγησε εκεί.

Στο «σπίτι» της μαντάμ Νελ θα γνωρίσει τη 12χρονη Βάιολετ, της οποίας η ελκυστική μητέρα Χάτι είναι η μεγάλη ατραξιόν της μαντάμ. Η αθωότητα και η αγνότητα της Βάιολετ τον εντυπωσιάζουν. Στους μήνες που ακολουθούν η μαντάμ Νελ βγάζει σε «πλειστηριασμό» την παρθενιά της Βάιολετ, η Χάτι παντρεύεται και πηγαίνει στο Σεντ Λούις, αφήνοντας τη Βάιολετ πίσω. Εκείνη με τη σειρά της αποφασίζει να παντρευτεί τον Ερνεστ. Αρκούν όμως η αγάπη και η λατρεία του Ερνεστ ώστε να της προσφέρουν την ευτυχία, ή το καταπιεστικό και κατακτητικό αρσενικό θα «πνίξει» τη Βάιολετ που ήταν πάντα ελεύθερη; Η ταινία είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Γάλλου σκηνοθέτη Λουί Μαλ.

Παίζουν: Μπρουκ Σιλντς, Κιθ Κάρανταϊν, Σούζαν Σάραντον, Φράνσις Φέι, Αντόνιο Φάργκας, Μάθιου Αντον, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Μπάρμπαρα Στιλ, Σέρετ Σκοτ, Τσέριλ Μάρκοβιτς, κ.ά. (ΝΕΤ, 24.00)

«Ελα ν' αγαπηθούμε», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κιούκορ. Ο Μαρκ Κλέμενς, ένας γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος εργένης, μαθαίνει ότι πρόκειται να τον διακωμωδήσουν σε ένα μιούζικαλ που ανεβαίνει σε σκηνή της Νέας Υόρκης. Πηγαίνει λοιπόν στο θέατρο, σε ώρα πρόβας, για να διαμαρτυρηθεί προσωπικά στον παραγωγό του έργου. Θα ξεχάσει, όμως, τον σκοπό της επίσκεψής του, καθώς θα πέσει θύμα της σαγήνης της Αμάντας Ντελ, πρωταγωνίστριας στην παράσταση. Οταν τον παίρνουν κατά λάθος για ηθοποιό, ο Μαρκ κρύβει την αληθινή του ταυτότητα, προκειμένου να κερδίσει την καρδιά της πανέμορφης Αμάντα...

Μοναδικές στιγμές μαγείας χαρίζει αυτή η κλασική κομεντί του κορυφαίου στιλίστα του είδους Τζορτζ Κιούκορ, που έδωσε την ευκαιρία σε δύο από τα λαμπρότερα αστέρια του κινηματογραφικού στερεώματος να συναντηθούν. Πρόκειται για την αλησμόνητη ντίβα Μέριλιν Μονρόε και τον Γάλλο γόη Ιβ Μοντάν, οι οποίοι είχαν και ένα σκανδαλώδες ειδύλλιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Στην ταινία κάνουν χαρακτηριστικές εμφανίσεις και δύο διάσημοι σταρ του αμερικανικού μιούζικαλ, ο Τζιν Κέλι και ο Μπινγκ Κρόσμπι, ενώ η Μέριλιν τραγουδάει το ανεπανάληπτο «My heart belongs to daddy». Οι Λάιον Νιούμαν και Ερλ Χάγκεν διεκδίκησαν μια υποψηφιότητα για το «Οσκαρ» μουσικής. Επίσης, συμπρωταγωνιστούν οι Τόνι Ράνταλ και Φράνκι Βον (ΑΝΤΕΝΝΑ, 00.30).