ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Γ)
«Συντριβή» από την Κίνα
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004

Sportidea

Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κίνας η Εθνική γυναικών
Στον πιο κρίσιμο αγώνα της, όσον αφορά στην πρόκριση στην προημιτελική φάση του γυναικείου Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ, αυτόν κόντρα στην Κίνα χτες, η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η συντριβή με 13-33 από τις Ασιάτισσες για τον Α' όμιλο είναι γεγονός, όπως επίσης γεγονός είναι και ο αποκλεισμός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την 8άδα, αφού για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να έρθουν τα πάνω - κάτω.

Οπως και να έχει πάντως, οι διεθνείς μας έχουν περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, και ιδίως σ' αυτό με την Κίνα ήταν απογοητευτικές από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, αν και ο αντίπαλός τους δεν είναι από τις ομάδες - φόβητρο του ομίλου.

Τα άσχημα για την Εθνική μας ξεκίνησαν από νωρίς. Χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση οι Ασιάτισσες βρέθηκαν να προηγούνται με 6-2 ενώ η διαφορά έφτασε και τα 10 τέρματα (14-4) στο 25ο λεπτό για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο 15-6 για την Κίνα. Η ανυπαρξία του ελληνικού συγκροτήματος, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο..

Τα δεκάλεπτα: 3-6, 4-11, 6-15, 8-22, 10-26, 13-33.

Ελλάδα: Νικόλη, Μαυρογένη, Ψαθά 3, Ποιμενίδου 1, Πόταρη 2, Δωροθέου, Βέμη, Σκάρα, Γκόλια 1, Σούσα 3, Πάτσιου, Μιχαλοπούλου, Γιούπη 3, Θεοδωρίδου.

Κίνα: Γιε Φαν, Γκέλι Γιου, Τσάο Ζάι 7, Γιουν Λιου 1, Μπινγκ Λι, Λι Ζανγκ, Μιν Γουάνγκ 5, Σάσα Γουάνγκ 5, Γι Τσεν, Γιανάν Γου 5, Ξιαομέι Λιου 4, Λαϊμιάο Σουν 1, Σουφέν Λέι, Γουεϊγουέι Λι 5.