ΠΟΛΟ
«Προπόνηση» με τους Αιγύπτιους
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004

Sportidea

Από τους καλύτερους της Εθνικής μας ο Γιάννης Θωμάκος
Σε υγιεινό «περίπατο» εξελίχθηκε ο τρίτος αγώνας της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά απέναντι στην αδύναμη Αίγυπτο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε τους Αφρικανούς με 15-4 και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, όπου ισοβαθμεί με Γερμανούς, Ιταλούς και Ισπανούς. Το παιχνίδι με τους Αιγύπτιους δεν αντέχει σε κριτική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο τέλος του δεύτερου επταλέπτου η Ελλάδα προηγούνταν με 7-0. Κορυφαίος για την Εθνική μας ήταν ο Γιάννης Θωμάκος, ο οποίος «βρήκε δίχτυα» πέντε φορές. Το επόμενο «ραντεβού» για την ελληνική ομάδα είναι το Σάββατο απέναντι στους Αυστραλούς.

Την προσοχή ενόψει της δύσκολης συνέχειας επέστησε ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Γιάννης Θωμάκος: «Μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Τα δύσκολα έρχονται τώρα. Εχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Αυστραλία, μια ομάδα που θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί παίζει πόλο με έναν ιδιαίτερο και σκληρό τρόπο», τόνισε ο παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την ήττα της Γερμανίας από την Ιταλία, δήλωσε: «Αν συνεχίσουμε τις νίκες ως το τέλος και σκοντάψει για μια ακόμη φορά η Γερμανία, σενάριο που είναι εφικτό, μπορούμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας».

Τα επτάλεπτα: 0-5, 0-2, 2-3, 2-5 ΕΛΛΑΔΑ: Δεληγιάννης, Σχίζας, Μάζης, Λούδης 1, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 2, Αφρουδάκης Χ. 4, Καλακόνας 1, Αφρουδάκης Γ. 2, Σάντα, Βλοντάκης, Ρέππας, Θωμάκος 5. ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μοχάμεντ, Γκαμαλελντλίν, Ζάχερ, Μασούρ 1, Σουλτάν 1, Χαλίλ, Αμπντελμοσέν, Ελ Χελ, Μπαντρ, Αχμέντ 1, Αμπντέλ Χάντι 1, Ελ Σαμανί, Ρεζκ.