Δική του υπόθεση
Τρίτη 24 Αυγούστου 2004

Eurokinissi

Δική του υπόθεση ήταν το χρυσό στους κρίκους για τον Δημοσθένη Ταμπάκο
Αλλο ένα χρυσό μετάλλιο χάρισε στη χώρα μας ο Δημοσθένης Ταμπάκος που πρώτευσε στον τελικό των κρίκων. Ο Ελληνας αθλητής που στο Σίδνεϊ είχε ανακηρυχτεί ασημένιος Ολυμπιονίκης, φέτος κατάφερε να εδραιωθεί στην... κορυφή. Με το πρόγραμμά του να βαθμολογείται με 9.862 ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει τη θέση στο βάθρο και απλά έμενε να δει ποιο θα είναι το μετάλλιο.

Κανείς από όσους αγωνίστηκαν δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Ελληνα αθλητή που το τέλος του αγωνίσματος τον βρήκε να πανηγυρίζει την πρώτη θέση. Ο μεγάλος αντίπαλός του, ο Βούλγαρος Γιόρνταν Γιόβτσεφ, βαθμολογήθηκε με 9.850 ενώ τρίτος ήταν ο «γερολύκος» και σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος ο Ιταλός Γιούρι Κέκια με επίδοση 9.812.

Ο Δ. Ταμπάκος όταν λίγο αργότερα κλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου να αποτυπώσει τα συναισθήματά του ενώπιον δημοσιογράφων και των γονιών του, ζήτησε λίγη... πίστωση χρόνου: «Τι να πω... Σε μια τέτοια περίπτωση δε χωρούν λόγια. Πρέπει να περάσουν λίγες ώρες για να φύγει όλη αυτή η ένταση. Ολη την περίοδο προετοιμαζόμουν γι' αυτή τη στιγμή. Χαίρομαι που τέσσερα χρόνια μετά το Σίδνεϊ ανεβαίνω και πάλι στο Ολυμπιακό βάθρο και πολύ περισσότερο που αυτό συμβαίνει στη χώρα μου».