Μια σπουδαία επιτυχία
Σάββατο 28 Αυγούστου 2004

ICON

Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο με τα μετάλλιά τους
Με έντονη τη συγκίνηση, τόσο από τη σπουδαία επιτυχία όπως είναι η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου όσο και από το γεγονός ότι για τις περισσότερες παίκτριες ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι στην Εθνική, τα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών έδωσαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η Εθνική γυναικών έγινε η πρώτη από τα ομαδικά αθλήματα που χαρίζει μετάλλιο στη χώρα μας με τη δεύτερη θέση που κατέκτησαν τα κορίτσια της χώρας στο τελικό του ολυμπιακού τουρνουά. Αμήχανες αλλά και ιδιαίτερα ευχαριστημένες, προσπάθησαν μια μέρα μετά να συνειδητοποιήσουν τι έχουν καταφέρει. Μαζί τους στο πάνελ ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο έφορος κ. Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Λάμπης Νικολάου.

Από τη συνέντευξη πάντως δεν έλειψαν και οι αναφορές που αφορούν την οικονομική κατάσταση τόσο της ομοσπονδίας όσο και γενικότερα που επικρατεί στο άθλημα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα για τα χρήματα που οφείλονται στις κοπέλες της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης, από επιτυχίες των συλλόγων τους. Τόσο η Βούλα Κοζομπόλη όσο και η Εύη Μωραϊτίδου, παίκτριες, αντίστοιχα, των δύο ομάδων, αναφέρθηκαν στις υποσχέσεις του κ. Λιάνη, που «έμειναν υποσχέσεις», όπως τόνισαν.

Οσον αφορά τις πρωταγωνίστριες της επιτυχίας, η Δήμητρα Ασιλιάν τόνισε:: «Τι να σας πω. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτές τις ημέρες. Οταν αρχίζαμε πριν 20 ημέρες, δειλά - δειλά το κρυφό μας όνειρο ήταν ένα μετάλλιο. Φοβούμαστε, όμως, να το πούμε, για να μη διαψευστούμε. Αρχικά μπήκαμε στην εξάδα, ήρθε η τετράδα και στη συνέχεια το μετάλλιο. Αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη και στην καρδιά όλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος ήταν καταπληκτικός. Από την πλευρά της, η Γεωργία Ελληνάκη είπε: «Είμαστε περήφανες γι' αυτό που καταφέραμε. Πιστεύω ότι το αξίζαμε. Αφιερώνω το μετάλλιο στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν και μας στηρίζουν».

Η Ευτυχία Καραγιάννη αναφέρθηκε στην ομάδα και την πορεία της: «Η ομάδα αυτή έχει ιστορία. Είχαμε φθάσει αρκετά ψηλά σε μεγάλες διοργανώσεις. Φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, πήγαν όλα όπως έπρεπε και φτάσαμε στο μετάλλιο».

Αλλά και η νέα γενιά της ομάδας, οι Αγγελική Καραπατάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ανθή Μυλωνάκη, Κική Λιόση, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Γιούλη Λαρά, Αντυ Μεληδώνη και Τόνια Μωραΐτη, δήλωσαν υπερήφανες που είναι μέλη σε αυτή την ομάδα και ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την επιτυχία. Η Αντυ Μεληδώνη δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο προπονητή της, Ακη Τσαταλιό, στον οποίο αφιέρωσε και το μετάλλιο.