30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στην Πάτρα, ανοίγει τις πύλες του

Την Κυριακή θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και το Σάββατο ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004

Στο Κάστρο της Πάτρας χτυπάει από αύριο και μέχρι την Κυριακή η καρδιά του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», του μοναδικού αυτού νεανικού θεσμού που προάγει τον πολιτισμό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια σταθερή αγωνιστική στάση ζωής, του θεσμού που συμπυκνώνει τα όνειρα και τα αιτήματα των αγώνων της νέας γενιάς για μια άλλη ζωή σε μια διαφορετική κοινωνία.

Στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα μιλήσει την Κυριακή ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θέμης Γκιώνης και μια μέρα νωρίτερα ο Σπύρος Στριφτάρης εκ μέρους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το Φεστιβάλ μοναδική νεανική γιορτή, προάγει την ερασιτεχνική δημιουργία, δίνει τη δυνατότητα στη νέα γενιά να απολαύσει γνωστούς κι αγαπημένους καλλιτέχνες σε μια γιορτή μακριά από τα κλισέ, τους σπόνσορες και τους χορηγούς, προβάλλει όλα τα είδη της τέχνης με ενδιαφέροντα αφιερώματα, ανοίγει τη συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου στο Κάστρο της Πάτρας έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή

Νεανική Σκηνή: Μαθητικό θέατρο με τίτλο «Η φιλονικία των μελών του σώματος» και συναυλίες με τους: «Raining Pleasure» και «Carpe Diem».

Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στην ιστορία των 30 χρόνων του Φεστιβάλ, στις 10 μ.μ. συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και μετά γλέντι με ρεμπέτικη κομπανία.

Σάββατο 4/9

Νεανική Σκηνή: Μουσικό και ποιητικό αφιέρωμα με τίτλο «Ερωτας ο επαναστάτης» και συναυλίες με τους: «D-Noise» και «Blues Burger».

Κεντρική Σκηνή: Μουσικό αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ, στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά (10 μ.μ.) συναυλία με τη ρεμπέτισσα Μαριώ και, τέλος, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη «Φοιτητική ζυγιά».

Κυριακή 5/9


Νεανική Σκηνή: Συζήτηση για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και συναυλία με το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».

Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Ατας Διδοίσθα», στις 9.30 μ.μ. η ομιλία του Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ κι αμέσως μετά (10.45 μ.μ.) συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα θα προβληθούν κινηματογραφικά αφιερώματα στο Θανάση Βέγγο (με τα έργα «Επτά χρόνια γύψος», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»), στον Τσε Γκεβάρα, τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, των ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ και στέκι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Επίσης στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη γροθιά του σούπερμαν» και του βιβλίου «Μακρόνησος», τουρνουά σκάκι, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.