Προβληματισμοί...
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ αντιμετώπιση των δηλώσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρατηρήσαμε! Τα όσα είπε περί της Προεδρίας της Δημοκρατίας έτυχαν μεγάλης προσοχής και σχολιασμού. Τα ...άλλα, για τη λιτότητα μέχρις εσχάτων, που ζήτησε, δε θεωρήθηκαν άξια προσοχής.

Μόνο που όταν ο πρωθυπουργός στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του με κορυφαία στελέχη του κόμματος του δέχεται τέτοιες εισηγήσεις σημαίνει ...ότι παρόμοια μέτρα απεργάζεται. Αλλιώς, η όλη συζήτηση δε θα είχε νόημα.

Ομως, δεν είναι να μας εντυπωσιάζουν αυτά. Είναι σίγουρο στο άμεσο μέλλον ότι κάποιοι θα επιδιώξουν να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην πολιτική η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να ...καλυφθούν τα υπόλοιπα.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ της κυβέρνησης να στραφεί στην περιφέρεια ζητούν οι βιομήχανοι της βορείου Ελλάδος, όμως το ...εννοούν με το δικό τους τρόπο! Διότι τα αποτελέσματά τους τα έχουμε διαπιστώσει.

Και τα ευρω-κονδύλια, που κατανάλωσαν δήθεν για την ανάπτυξη των συνοριακών περιοχών στη Θράκη, είναι γνωστά και τις κάθε λογής επιδοτήσεις που εισπράττουν για την εναπομείνασες βιομηχανίες στη βόρεια Ελλάδα γνωρίζουμε.

Ούτε λόγος, φυσικά, ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Εκμετάλλευση, ανεργία και φυσικά ...παχυλοί λογαριασμοί επιδοτούμενων στο εξωτερικό.

Μερικά, πάντως, από αυτά τα κεφάλαια θα ...επιστρέψουν στη χώρα, μια και δεν πρόκειται να μείνει ανεκμετάλλευτη η περίφημη νομοθετική ρύθμιση του καλοκαιριού για προκλητικές φοροαπαλλαγές στον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ τα «στημένα» πάνελ, που είδαμε τις τελευταίες μέρες σε διαφορά τηλεοπτικά κανάλια με αφορμή τα επεισόδια μετά τον αγώνα Ελλάδας - Αλβανίας.

Κατά κάθε φαινομένου εθνικισμού δήλωναν οι οικοδεσπότες - δημοσιογράφοι, όμως έκαναν το παν για να δημιουργήσουν ανάλογες εμπαθείς συζητήσεις.



Παπαγεωργίου Βασίλης