ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να ξηλωθούν τώρα όλες οι κάμερες παρακολούθησης
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2004

Κάλεσμα σε όλο το λαό του Πειραιά να πάρει μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 7μ.μ., στην πλατεία Λουδοβίκου, έξω από τον Ηλεκτρικό σταθμό και να απαιτήσει να ξηλωθούν τώρα όλες οι κάμερες και οι μηχανισμοί παρακολούθησης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πειραιά.

«Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να τελείωσαν, όμως οι κάμερες επεκτείνονται και στους εργασιακούς χώρους, τα "Ζέπελιν" εξακολουθούν να πετούν, οι μηχανισμοί παρακολούθησης του λαού ενισχύονται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την ασφάλεια των αγώνων ενισχύοντας το αντιδραστικό αντιλαϊκό πλαίσιο που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ ψήφισε νέους νόμους και διατάξεις σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού, ανέθεσε στο ΝΑΤΟ τη φύλαξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για να κρατήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για "κοινωφελείς' "κοπούς επικαλούμενη το υψηλό κόστος των συστημάτων. Το λιμάνι του Πειραιά και οι γύρω δρόμοι έχουν ζωστεί απ' άκρη σ' άκρη με σιδερένιους φράκτες και θεόρατες σιδερένιες πύλες που κατά μήκος τους έχουν εγκατασταθεί καλωδιώσεις με αισθητήρες και ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών».

Είναι φανερό, αναφέρει η ανακοίνωση, ότι τα μέτρα αυτά καθώς και τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης και ΝΑΤΟΪΚΗΣ επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός. Στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τον Πειραϊκό λαό να αντιδράσει, να αντισταθεί και να δώσει αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη στον Πειραιά.

Καταγγέλλουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, την κυβέρνηση της ΝΔ για τα αντιδημοκρατικά μέτρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τα σχεδίασε όταν ήταν κυβέρνηση. Καλούμε τους εργαζόμενους με την πάλη τους, με τον αγώνα τους να συσπειρωθούν σε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς να σπάσουν τα αντιδραστικά μέτρα. Απαιτούμε να μην αφήσει πίσω της η Ολυμπιάδα μηχανισμούς και μέτρα σε βάρος του λαού. Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι».