ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τρεις μέρες θα παίζουν οι λύρες
Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004

Πέτροβας Σπύρος

Από περσινή προφεστιβαλική στην πόλη των Ιωαννίνων
Για τρεις μέρες, από την Παρασκευή 10/9 έως και την Κυριακή 12/9, τα φώτα του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα ανάψουν και στο Ηράκλειο Κρήτης, στο χώρο του Προμαχώνα του «Παντοκράτορα». Εκεί θα μιλήσει την Κυριακή 12/9 ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

- Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη: Νεανικό συγκρότημα Hip Hop, έντεχνο τραγούδι, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, συναυλία με τον Μιχάλη Κακέπη.

- Σάββατο 11 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ, νεανικό κρητικό συγκρότημα, «Πορφυρά Ξωτικά», «Ρίμες της Σκόνης», ομιλία από τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τους Ν. Ζιώγαλα, Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη.

- Κυριακή 12 Σεπτέμβρη: Τουρνουά ποδοσφαίρου, το έργο «Εκλειψη» από θεατρική ομάδα θεραπευτικής κοινότητας, ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κρητική μουσική με τον Γ. Βρέντζο, λαϊκό γλέντι.

Επίσης, θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, τουρνουά σκάκι με τον Σκακιστικό Ομιλο Ηρακλείου και ο χώρος θα διαμορφωθεί με πλήθος περιπτέρων κι εκθέσεων για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.