ΕΘΝΙΚΗ
Για καινούρια... αρχή
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004

Sportidea

Τη νέα αρχή στο παιχνίδι με την Ουκρανία ψάχνει ο Οτο Ρεχάγκελ για την Εθνική
Το λαϊκό γνωμικό, σύμφωνα με το οποίο «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», θέλουν να διαψεύσουν στην πράξη ο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς. Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν το ακριβώς αντίθετο του ιδανικού, αφού η ήττα στην Αλβανία και η ισοπαλία με την Τουρκία απέφερε συγκομιδή μόλις ενός βαθμού. Και πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα ρευστά. Η βαθμολόγια στο 2ο Ομιλο, που συμμετέχει η Εθνική: Γεωργία 2, Ουκρανία 2, Αλβανία 2, Τουρκία 2, Ελλάδα 1, Δανία 1, Καζαχστάν 1.

Σε δύο λόγους απέδωσε τ' αρνητικό ξεκίνημα, μιλώντας στο «Ρ», ο Κ. Κατσουράνης: «Μας λείπουν παιχνίδια. Μετά την Πορτογαλία, υπήρξαν λίγες διακοπές, προετοιμασία με τις ομάδες και αμέσως οι υποχρεώσεις των προκριματικών. Δεν έχουμε "ρολάρει" ακόμα. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν παίχτες που δεν έχουν ούτε ομάδα, ενώ καθοριστική ήταν και η απουσία του Δέλλα. Επίσης είναι λάθος να γίνεται σύγκριση με τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού. Εκεί ήμασταν το αουτσάιντερ και κάναμε το παιχνίδι μας, ενώ στα δύο παιχνίδια που έγιναν ήμασταν το φαβορί, άρα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα». Πάντως ο διεθνής παίχτης δεν ανησυχεί. Θεωρεί σίγουρο ότι θα διορθωθούν τα λάθη και θα βελτιωθεί η απόδοση. Οσο για την πρόκριση, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν τίθεται θέμα. Στη Γερμανία (όπου θα γίνει η τελική φάση) θα είμαστε».

Στη μη ετοιμότητα των παιχτών απέδωσε, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM, τα άσχημα αποτελέσματα και ο Νικοπολίδης. Επισήμανε όμως και τη θετική πλευρά, δηλαδή «ότι η ομάδα έχει θέληση, δίνει τα πάντα στο παιχνίδι και δεν έχει χάσει τη συνοχή της. Αυτό μας δίνει σιγουριά και πίστη για τη συνέχεια». Για την οποία είναι αισιόδοξοι, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Χαρακτηριστικά ο αρχηγός, Θ. Ζαγοράκης, ζήτησε από τους φιλάθλους «να μην ανησυχούν. Υπάρχουν πολλά ακόμα παιχνίδια μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση στην Ουκρανία (9/10), όπου όλοι - παίχτες και προπονητής - δηλώνουν ότι θα είναι καλύτεροι. «Στο Κίεβο περιμένω περισσότερα πράγματα. Δε θα κρυφτούμε και πιστεύω ότι μπορούμε να φύγουμε από εκεί με τη νίκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ZDF». Οπως έγινε γνωστό χτες το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Ισπανός Μεχούτο Γκονζάλες Μανουέλ.