Εν συντομία
Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2004

Να κάνουμε ένα σουφλέ απλό; Με τυρί μόνο. Θα χρειαστούμε τέσσερις κουταλιές κοφτές βούτυρο, έξι κουταλιές αλεύρι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, ένα φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο, έξι αυγά, αλάτι, πιπέρι. Θα λιώσουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και θα προσθέσουμε το αλεύρι. Θα το ανακατεύουμε, συνεχώς, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά. Θα ρίξουμε σιγά σιγά το γάλα καυτό, το ανακατεύουμε για να πήξει και προσθέτουμε το αλάτι. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Επειτα χτυπάμε τους κρόκους σε βαθύ πιάτο με πιρούνι και τους ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αδειάζουμε το μείγμα σε πιρέξ ή σε φόρμα και το βάζουμε αμέσως σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 20 λεπτά της ώρας. Οταν ψηθεί και φουσκώσει θα πρέπει να σερβιριστεί, αλλά και να φαγωθεί αμέσως.