ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το κόκκινο του αγώνα και του έρωτα
Παρασκευή 28 Απρίλη 2000

«Ο ήλιος γελάει κόκκινα» του Μπρούνο Μάριο Κίρχνερ
Το κόκκινο σαν χρώμα του αγώνα και του έρωτα διαλέγει σαν βάση η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο νέο της πρόγραμμα για τους μήνες Μάη και Ιούνη, κάτω από τον γενικό τίτλο «Εναλλακτικοί δρόμοι του πολιτισμού». Αλλωστε, για τους Θεσσαλονικείς, όπως σημειώνεται και στο δελτίο Τύπου της Λέσχης, ο Μάης αποτελεί συγχρόνως και μήνα μνήμης για τον ματωμένο Μάη του '36, που συγκλόνισε την πόλη τους και όλη την Ελλάδα. Ετσι, λοιπόν, το πρώτο αφιέρωμα έχει τίτλο «Με το χρώμα της ελπίδας, του έρωτα και του αγώνα».

Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες: «Ο ήλιος γελάει κόκκινα» (2/5) του Μπρούνο Μάριο Κίρχνερ, «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο» (9/5) του Κρις Μαρκέρ και «Κοκκινίζω από ντροπή» (16/5) του Βίλγκοτ Σιέμαν. Ολες οι προβολές γίνονται στην αίθουσα του ΕΚΘ στις 9 μμ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΚΘ για την Πρωτομαγιά, η Λέσχη Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη», την Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης και την πρωτοβουλία μελών Θεατρικής Ομάδας Δικηγόρων, διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις: Εκθεση εικαστικών από 4-10/5 με έργα μελών των παραπάνω οργανώσεων στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της ΓΓ Νέας Γενιάς.

Στις 10/5 προβολές βραβευμένων ταινιών βίντεο από το 1ο Πανόραμα Νέων Δημιουργών (Βίντεο) Θεσσαλονίκης (αίθουσα ΕΚΘ, 9 μμ).

Στις 11/5 η θεατρική ομάδα «εν ενεργεία» θα παρουσιάσει τους «Εμιγκρέδες» του Σλαβομίρ Μρόζεκ (αίθουσα ΕΚΘ, 9 μμ).

Στις 13/5, μέλη της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης θα δώσουν παράσταση κουκλοθεάτρου για τα παιδιά των εργαζομένων, στο πάρκο του ΕΚΘ. Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο στις 9 μμ θα δώσουν συναυλία το συγκρότημα κρουστών της «Ιθάκης» και τα ροκ συγκροτήματα της Αρσις και της Εθελοντικής.

Στις 17/5, τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Δικηγόρων και της Λέσχης Κινηματογράφου διοργανώνουν βραδιά ποίησης στην αίθουσα του ΕΚΘ στις 9 μμ.