Τίμησαν τον Νίκο Πλουμπίδη
Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004

Το μνημείο του Ν. Πλουμπίδη
Με μια σεμνή εκδήλωση, σε ένδειξη τιμής, μνήμης, αλλά και χρέους για τη συνέχιση των αγώνων του Νίκου Πλουμπίδη, οι Κομματικές Οργανώσεις των Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ τίμησαν το μεγάλο δάσκαλο και αγωνιστή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Χαϊδάρι για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Πλουμπίδη μπροστά από το μνημείο του, που έχει παραδοθεί στο έλεος της φύσης, δείχνοντας, παράλληλα, και την αδιαφορία του Δήμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, αντιπροσωπείες από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Κ. Ντηνιακός, καθώς και Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ από το Λεκανοπέδιο. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και την κατάθεση στεφάνων.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, τόνισε ότι με τη δολοφονία του Πλουμπίδη, οι «δυνάμεις της αμερικανοκρατίας ήθελαν να απομονώσουν το ΚΚΕ από το λαό, ήθελαν να παρουσιάσουν κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε ανθρώπους που ιδεολογικά και πολιτικά βρίσκονταν μακριά από το ΚΚΕ, αλλά δε δέχονταν το καθεστώς διώξεων».

Παράλληλα, επισήμανε ότι με την εκδήλωση «τιμούμε τον κόκκινο δάσκαλο όχι μόνον εμείς, αλλά και ο λαός και αυτοί που αγωνίζονται. Καλούμε τη νεολαία να μελετήσει την ιστορία και να συνεχίσει τα βήματα του Νίκου Πλουμπίδη, που άφησε πλούσια παρακαταθήκη. Επίσης, να συνεχίσουμε την πάλη για τη συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, για την προώθηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου και για τη σοσιαλιστική προοπτική».



Στιγμιότυπο από την εκδήλωση