Ούτε ένας

σε μόνιμη και σταθερή εργασία

Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Πουθενά δεν «μπορούν να βρουν εργασία 60.000 άνεργοι»

Αυτό που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι νέτα σκέτα επιδότηση βιομηχάνων με αντάλλαγμα απασχόληση για ένα μικρό διάστημα ορισμένων ανέργων.

Ούτε μία (αριθμός ένα - 1) θέση σταθερής πλήρους και μόνιμης εργασίας δεν προκύπτει από τις προχτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Απασχόλησης.

Ούτε ένας άνεργος δεν μπορεί να ελπίζει ότι πήραν τέλος τα βάσανά του, τουλάχιστον σ' αυτό το θέμα της διαρκούς αναζήτησης δουλιάς.

Μοίρασμα ζεστού χρήματος στους εργοδότες αντιπροσωπεύουν και οι 56.450 θέσεις που αναφέρονται στους σχετικούς πίνακες. Μοίρασμα 382.450.000 ευρώ κατά κύριο λόγο στο μεγάλο κεφάλαιο για να έχει στη διάθεσή του τζάμπα εργάτες για ένα ορισμένο - μικρό χρονικό διάστημα.

Με την ευκαιρία θα βολευτούν και κάτι ΜΚΟ, οι οποίες μέσα από τέτοια προγράμματα εξασφαλίζουν τη μισθοδοσία διαφόρων κηφήνων που «αγωνίζονται» για τη σωτηρία της μπλε σαύρας, χτες πράσινης, στη βραχονησίδα Αρπαχτή.

Στη στατιστική, βέβαια, θα εμφανιστούν 56.450 λιγότεροι άνεργοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι αλλά δε θα υπάρχουν στατιστικά.

Αφησε σχολή πίσω του ο Ρέππας.

Κι αυτός, βέβαια, δεν είχε ανακαλύψει την Αμερική.

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που «αντιμετωπίζεται» η ανεργία σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με το μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στα θύματα αυτών των πολιτικών.

Στα «ψιλά» της υπόθεσης: Βγάζει μάτι η προσπάθεια να μετατραπούν υπάλληλοι του ΟΑΕΔ σε κυνηγούς κεφαλών και η επιτάχυνση της μετατροπής του ΟΑΕΔ σε εταιρία που πουλάει προγράμματα επιδότησης σε βιομηχάνους. Οπως και το κάλεσμα των ανέργων γυναικών να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε εργοστάσια.

Κι αυτός ο Πάουελ. Αχάριστος. Τόσοι βγήκαν να τον υπερασπίσουν στην υπόθεση με το πανό του ΚΚΕ, εκεί αυτός, επιμένει ανθελληνικά.

Οσοι έψαχναν να βρουν γιατί ο Πάγκαλος έσπευσε να καρφώσει τον πρέσβη Κωστούλα για την υπόθεση Οτσαλάν παίρνουν μια απάντηση παραπλεύρως...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ