«ΤΡΙΚΟΛΑΝ» - ΝΑΟΥΣΑ
Υπόθεση όλης της πόλης η «Τρικολάν»

Σήμερα η 24ωρη πανεργατική πανναουσαϊκή απεργία, με τη συμμετοχή εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών

Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004

Motion Team

Αποφασισμένοι να προασπίσουν ενωμένοι τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή τους και να μην επιτρέψουν στο Λαναρά να κλείσει με τις πλάτες της κυβέρνησης την «Τρικολάν», δηλώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Νάουσας που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανεργατική απεργία. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και κατά την πορεία που θα ακολουθήσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χτες, συνδικαλιστές των εργοστασίων με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΝ Χρήστο Τρεμπελή, πραγματοποίησαν περιοδεία στα κλωστήρια της πόλης καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση. Ανάλογες εξορμήσεις γίνονται από τη Δευτέρα και στα καταστήματα της Νάουσας.

Υστερα και από την προχτεσινή συνάντηση των εργαζομένων του ομίλου «Κλωνατέξ» στα εργοστάσια της Νάουσας με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας και τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο, το τοπίο ξεκαθάρισε πλήρως, αφού επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το λουκέτο στην «Τρικολάν» ήταν προαποφασισμένο και μάλιστα σε γνώση της κυβέρνησης, πριν ακόμα υπουργοί της μεσολαβήσουν για την παροχή νέου δανείου στο Λαναρά. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της «Κλωνατέξ», προκειμένου να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία της, περιλαμβάνει εκατοντάδες ακόμα απολύσεις και λουκέτα σε τμήματα της FANCO στην Κομοτηνή και αλλού, όπως επιβεβαίωσε με τη σιωπή του και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, όταν του ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να διαψεύσει τις φήμες ότι επίκεινται νέες απολύσεις στο πλεκτήριο της Σίσερ Πάλας που πρόσφατα εξαγόρασε η «Κλωνατέξ».

Τη συμπαιγνία κυβέρνησης - Λαναρά στις πλάτες των εργαζομένων επιβεβαίωσε την Τρίτη και ο Γ. Γιακουμάτος, τόσο στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, όπου δε βρήκε κουβέντα να πει για το επικείμενο λουκέτο αλλά αρκέστηκε να υποσχεθεί σ' αυτούς «προγράμματα ανέργων» του ΟΑΕΔ, όσο και κατά βραδινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα της «Τρικολάν» ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Οπως απέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η γραπτή απάντηση του υφυπουργού στην Ερώτηση ήρθε μέσω του γραφείου του Λαναρά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είχε και διατηρεί ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με τον μεγαλοεπιχειρηματία.