Τα σκανδαλιστικά...
Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΥ είναι το πραγματικό «σκάνδαλο» στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων; Στο πόρισμα των ελεγκτών που ανακάλυψε κάποιες ατασθαλίες στη διαχείριση των κονδυλίων από τον «Αθήνα 2004», ή στην τεράστια αναδιανομή πλούτου προς όφελος της πλουτοκρατίας, που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στις ταχύτατες κινήσεις της νυν κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων;

Αν τα κριτήριά μας είναι ποσοτικά, τότε, μάλλον πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε πόσο στοίχισε το ένα και πόσο το άλλο στον ελληνικό λαό. Στο τέλος, κάλλιστα μπορούμε να ...προσθέσουμε και τις τρεις ζημιές, ώστε να έχουμε τη συνολική εικόνα.

Αν πάλι είναι πολιτικά, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι γίνεται προσπάθεια να προβληθεί το ...ένα ατόπημα για να καλυφθούν τα άλλα. Κάτι μας λέει ότι όλο γαργαλιστικές σκανδαλο-λεπτομέρειες θα έχει ο έλεγχος της Ολυμπιακής διαχείρισης από εδώ και πέρα.

Πάντως, στη χτεσινή διυπουργική σύσκεψη, μάλλον διαπιστώσαμε το μέγεθος της εκποίησης. Αφού το 90% των εγκαταστάσεων θα αναλάβει η εταιρία «Ολυμπιακά Ακίνητα», καταλαβαίνουμε ότι πάμε για μεγάλο ξεπούλημα και με συνοπτικές διαδικασίες.

ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ τα ...προβλήματα και τις περιορισμένες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας στον προϋπολογισμό του 2005, «υπόσχεται» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Λες και είχαμε καμία αμφιβολία για το τι προϋπολογισμό πρόκειται να καταθέσει.

Το ΠΑΣΟΚ, στο μεταξύ, συνεχίζει την πολεμική για την απογραφή της δημοσιονομικής κατάστασης και «σηκώνει», όπως και όποτε μπορεί τους τόνους, κατηγορώντας τη ΝΔ για παραποίηση στοιχείων.

Πάντως, μέσα στον ορυμαγδό, σε κάτι συμφωνούν και οι δυο και, μάλιστα, χωρίς να σηκώνουν κουβέντα: Στο γεγονός πως δεν τίθεται θέμα ένταξης στην Ευρωζώνη για την ελληνική οικονομία. Τα μεγάλα ...άγχη, βλέπετε, ενώνουν, δε χωρίζουν.



Παπαγεωργίου Βασίλης