ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ
Μάνο Κατράκη
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004

Μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ελληνα ηθοποιό Μάνο Κατράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του, παρουσιάζει τη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών «Δημητρίων».

Το αφιέρωμα είναι ένα δίπτυχο που περιλαμβάνει έκθεση ντοκουμέντων με πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και την πορεία του Μάνου Κατράκη στο θέατρο και τον κινηματογράφο, βιβλία, λευκώματα, δυσεύρετη δισκογραφία, σπάνια θεατρικά και κινηματογραφικά προγράμματα και αφίσες, χειρόγραφα κλπ. Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί το Θεατρικό Αναλόγιο με τίτλο «Μνήμες» που θα χαράξει τη ζωή και το έργο του κορυφαίου ηθοποιού.

Στο Θεατρικό Αναλόγιο, εκτός από τον Γιάννη Ιορδανίδη θα λάβουν μέρος η Νόνικα Γαληνέα και οι: Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Κώστας Μπάσης, Βίβιαν Κοντομάρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, παρουσιάζοντας ανέκδοτα κείμενα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Γκαμπριέλ Αρού, Αννας Συνοδινού κ.ά. καθώς και κείμενα του ίδιου του Μάνου Κατράκη.

Τόσο η Εκθεση όσο και το Θεατρικό Αναλόγιο είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1989 και πάλι από τον Γιάννη Ιορδανίδη, παρουσία του Μάνου Κατράκη, σ' ένα μεγάλο αφιέρωμα στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες του γαλλικού θεάτρου και κινηματογράφου.