Το «σύνδρομο» της Τσάριτι
Τετάρτη 3 Μάη 2000

Η Σίρλεϊ Μακ Λέιν σε μια σκηνή από την ταινία «Σουίτ Τσάριτι», που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ στις 22.00
Βροχερό πέρασε το Πάσχα, βροχερό αλλά ξεκούραστο, ήρεμο χωρίς εκπλήξεις. Η τηλεόραση δε βλεπόταν, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο, αποτοξίνωση κάναμε. Από σήμερα ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Σουίτ Τσάριτι» του Μπομπ Φόσι. Η Τσάριτι είναι μια νέα γυναίκα χαριτωμένη, καλή, γλυκιά και αφελής που δουλεύει σε ένα καμπαρέ ως χορεύτρια και ως κονσοματρίς. Ο άνδρας που αγαπά δυστυχώς δεν είναι καλός άνθρωπος μια μέρα της αρπάζει την τσάντα, στην οποίαν η έρημη γυναίκα έχει μέσα όλες της τις οικονομίες, και πριν το σκάσει με τα χρήματα, την πετάει μέσα στη λίμνη του Σέντραλ Παρκ. Η μουσκεμένη Τσάριτι θα συναντήσει το αναπάντεχο. Στο δρόμο της θα πέσει ένας διάσημος ηθοποιός, ο Βιτόριο Βιτάλε, που μόλις έχει τσακωθεί με τη φίλη του. Θα δει την Τσάριτι, θα την ανεβάσει στο αυτοκίνητο και θα την οδηγήσει σπίτι του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μιούζικαλ με την υπέροχη ερμηνεία της Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Από το STAR στις 23.00 «Το σπίτι των πνευμάτων» του Μπιλ Ογκουστ. Η Ρόζα η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Ντελ Βάλε, πεθαίνει από δηλητήριο που προοριζόταν για τον πατέρα της. Η δεύτερη κόρη η Κλάρα βρίσκει καταφύγιο στη σιωπή. Επειτα από πολλά χρόνια, ο Εστεμπάν ο αρραβωνιαστικός της Ρόζα παντρεύεται με την αδελφή της, την Κλάρα. Είναι ένας τύπος αυταρχικός και αποφασισμένος να ανέβει κοινωνικά. Η Κλάρα γεννά ένα όμορφο κοριτσάκι, την Μπλάνκα. Τα χρόνια περνάνε, η Μπλάνκα μεγαλώνει, ο αυταρχικός χαρακτήρας του πατέρα της χειροτερεύει και καθώς μεγαλώνει το κοριτσάκι, ο θεατής παρακολουθεί τις πολιτικές αλλαγές συγκλονίζουν τη χώρα. Με τους Τζέρεμι Αίρον και Μέριλ Στριπ.

Από το MEGA 00.15 «Το σύνδρομο της Κίνας» Τζέιμς Μπρίτζες. Μια τηλεοπτική συντάκτρια και ένας κάμεραμεν γίνονται άθελα τους μάρτυρες ενός ατυχήματος σε πυρηνικό εργοστάσιο. Ολοι θα προσπαθήσουν να συγκαλύψουν το γεγονός, εκτός από έναν επιστήμονα που εργάζεται εκεί. Ομως, τρία μονάχα άτομα είναι ικανά να τα βάλουν με τους μηχανισμούς ενός εφιαλτικού συστήματος; Πρόκειται για ένα πολιτικό - οικολογικό θρίλερ με πολλά σασπένς και με δυνατή, δραματική πλοκή που φτάνει στα όρια της πολιτικής καταγγελίας. Με τους: Τζέιν Φόντα, Τζακ Λέμον, Μάικλ Ντάγκλας.

Από το AlPHA στις 21.05 «Ο κύριος πτέραρχος» του Ντίνου Καρσουρίδη. Μια αξέχαστη, εξαιρετική ελληνική κωμωδία με τον Κώστα Χατζηχρήστο, που ως Θύμιος εργάζεται ως πορτιέρης σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, εκλαμβάνεται, με τη στολή που φορά, ως πτέραρχος από μερικούς αφελείς που μόλις έφτασαν από κάποιο χωριό.

Από το STAR στις 23.00 «Γορίλες στην ομίχλη» του Μάικλ Απτιντ. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της ανθρωπολόγου Μπράιν Μπράουν, που αφιέρωσε όλη της ζωή στη μελέτη και την προστασία των γοριλών της Αφρικής. Με τη Σιγκούνι Γουίβερ