ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
«Ζει στους αγώνες»...
Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004

Μια σεμνή «καλησπέρα» στον Λεων. Αυδή, έναν από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα», είπαν χτες το απόγευμα σύντροφοι, συνάδελφοι και φίλοι που βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας.

Λίγα λουλούδια στόλιζαν το λιτό του τάφο. Λιτός, όπως ήταν και στη ζωή του. Ενας κομμουνιστής, αγωνιστής του πνεύματος - δικηγόρος στο επάγγελμα - που όμως, «πατούσε» με στέρεα βήματα πάνω στα προβλήματα του εργαζόμενου λαού. Τους πόθους και τα πάθη του. Και αναζητούσε μέσα από τους συλλογικούς αγώνες του λαού μας, λύσεις σε αυτά.

Εκεί ήταν και αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης» με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή. Χωρίς «πολλές κουβέντες» ή λόγους - που έτσι και αλλιώς ούτε ο ίδιος τους ήθελε - οι φίλοι και σύντροφοι έφυγαν από το Νεκροταφείο και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκαν στην πλατεία «Λεων. Αυδή», όπου ήπιαν ένα ποτηράκι κρασί στη μνήμη του.

Οπως είπε ο Σπ. Χαλβατζής, «εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο του. Στον αγώνα για τους εργαζόμενους, τους καταφρονεμένους της πόλης που οι κυρίαρχες πολιτικές τούς έχουν στην αβεβαιότητα». Και κατέληξε: «Μέσα στη συλλογική δράση αναδεικνύεται η προσωπικότητα που βοηθά και ενισχύει με την παρουσία της τη συλλογική δράση».

Αυτό ήταν ο Λεων. Αυδής...