«Θέλουν να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε»

Με τους εργαζόμενους στο «Υγεία» συνομίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004

«To συλλαλητήριο στις 9 του Οκτώβρη είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, είναι υπόθεση όλων μας. Οσο πιο πολλοί κατεβούμε στο συλλαλητήριο τόσο πιο δυνατό θα είναι το μήνυμα που θα δώσουμε. Τρομάζουν όταν ο κόσμος είναι πολύς και οργισμένος. Η λογική του "άστο τώρα" που περνάνε, είναι η πρώτη τους νίκη. Να μην τους αφήσουμε. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το αποδείξαμε στο παρελθόν. Ας το αποδείξουμε ξανά στις 9 του Οκτώβρη».

Μ' αυτά τα λόγια η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη κάλεσε χτες τους εργαζόμενους στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο «Υγεία» να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων τους που οξύνονται καθημερινά.

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε το θεραπευτήριο επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, συνοδευόμενη μεταξύ άλλων απ' το Βασίλη Γκλεζάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και είχε συναντήσεις με το γενικό διευθυντή του Θεραπευτηρίου, τους γιατρούς και νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στο πλυντήριο, το ραφείο και την τεχνική υπηρεσία.

«Κανείς δε θα εξαιρεθεί από τα μέτρα που έχουν ξεκινήσει και θίγουν όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η εντατικοποίηση της δουλιάς έχει προχωρήσει. Οι μισθοί αυξάνουν με το σταγονόμετρο. Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα χτυπιούνται. Οι απολύσεις είναι καθημερινές. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο στη χώρα έγιναν 29.000 απολύσεις. Δεν είναι αλληλεγγύη, δεν είναι συνείδηση της εργατικής τάξης το να λέμε "μας δώσαν 5% αύξηση στο μισθό, άστους τους αγώνες για μετά". Τα πράγματα θα χειροτερεύσουν. Ο,τι μας δίνουν απ' τη μια μεριά, μας το παίρνουν απ' την άλλη. Απ' τη σύνταξη, απ' το ασφαλιστικό, απ' τα νοσήλια στα απογευματινά ιατρεία, απ' τα σχολικά είδη, απ' τα τσιγάρα, απ' το νερό, από παντού», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Και οι εργαζόμενοι άλλοι δειλά δειλά στην αρχή και άλλοι με περισσότερο θάρρος, έμπαιναν στη συζήτηση και μίλαγαν με αγανάκτηση για τα προβλήματά τους για την εντατικοποίηση της δουλιάς και τις κάμερες που έχει στήσει η διοίκηση στους νοσηλευτικούς χώρους. Αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα: «Δουλεύουμε τόσα χρόνια και δεν έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε», «Θέλουν να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε», «Δε βγαίνει, δεν πάει άλλο», «Είμαστε όλοι χρεωμένοι στις τράπεζες», «100 ευρώ πήγαν τα τροφεία στον παιδικό σταθμό», «Είμαι 49 χρονών, αν απολυθώ, δεν πρόκειται να με προσλάβει κανείς».

«`Η θα μπούμε στον αγώνα σοβαρά και δυναμικά ή σιγά σιγά θα χάσουμε και όσα είχαν κατακτηθεί στο παρελθόν. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, που όσο πάει θα σκληραίνει σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Σας καλούμε στο συλλαλητήριο, σε αγώνες ουσιαστικούς γιατί δεν πάει άλλο. Να σταματήσουμε να λέμε σε τρίτο πρόσωπο "τίποτα δεν αλλάζει". Τα πράγματα δεν αλλάζουν μεταφυσικά. Ας τα αλλάξουμε εμείς με τους αγώνες μας, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη», τόνισε η Λ. Κανέλλη.