ΠΑΤΡΑ
Να αποσυρθούν οι καμεροχαφιέδες
Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004

ICON

Ενας εκ των καμεροχαφιέδων, χθες το βράδυ στην Πάτρα, «καταλήφθηκε» από διαδηλωτές, οι οποίοι κρέμασαν ακριβώς από κάτω πανό με την υπογραφή του ΚΚΕ που έγραφε: «Εδώ είναι ο καμεροχαφιές της γειτονιάς μας. Προσοχή: Δεν είναι προσωρινός. Να τον διώξουμε όλοι μαζί».

Μ' αυτήν τη συμβολική και συνάμα ουσιαστική πράξη, απάντησαν εργαζόμενοι και νεολαίοι της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ κι έστειλαν μήνυμα πως, αν αυτοί οι μηχανισμοί παρακολούθησης δεν αποσυρθούν άμεσα, ο λαός θα αναλάβει δράση, προκειμένου να σταματήσει αυτήν την αντιδημοκρατική και με πολιτικές σκοπιμότητες πρακτική.

Στην προσπάθειά τους οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες στο συγκεκριμένο χώρο, να καταστείλουν αυτήν τη συμβολική πράξη, παρεμποδίστηκαν αποφασιστικά από τους διαδηλωτές κι έκαναν πίσω. Αφού ολοκλήρωσαν αυτήν τη συμβολική πράξη, στη συνέχεια πορεύτηκαν ξανά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην πλ. Πίνδου, όπου το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο, 9 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Λίγο νωρίτερα, στην πλατεία Γεωργίου, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του Κόμματος, σημείωσε πως «στο επίκεντρο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η παρακολούθηση, τρομοκράτηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο πως στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα οι καμερο-χαφιέδες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Αυτός ο μηχανισμός παρακολούθησης δε στήθηκε για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων όπως έλεγαν, αλλά για την παρακολούθηση του λαϊκού κινήματος».