ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στην τελική ευθεία προς τις «εκλογές»
Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004

Associated Press

«Φροντιστήριο» ψηφοφορίας...
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Στην τελική ευθεία προς τις «εκλογές» της 9ης Οκτώβρη βρίσκεται το Αφγανιστάν, όπου χτες διατυπώνονταν καταγγελίες περί υπερπροβολής από τα κρατικά ΜΜΕ (75% του χρόνου) του ευνοουμένου των Αμερικανών Χάμιντ Καρζάι - ο οποίος έσπευδε την Κυριακή να παραλάβει «βραβείο» στο περιθώριο των «εορτασμών» για την ένωση των δύο Γερμανιών. Η κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί, με τις μάχες και τα επεισόδια να συνεχίζονται επί καθημερινής βάσης στο ίδιο το πρακτικά εμπόλεμο Αφγανιστάν και στο γειτονικό Πακιστάν.

Το Σάββατο άγνωστοι σκότωσαν δύο Αφγανούς που έκαναν εκστρατεία εναντίον των «εκλογών» στην Κέτα. Χτες, ένας Ιταλός στρατιώτης της δύναμης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκε και άλλοι 4 τραυματίστηκαν όταν ανετράπη το όχημα που τους μετέφερε - οι λόγοι «ερευνώνται».

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρεσβευτής Ζαλμάι Χαλιλζάντ διέψευσε χτες τις όλο και πιο έντονες φήμες ότι αποτελεί τον... σημαντικότερο πολιτικό παίκτη στη χώρα, παραδεχόμενος όμως στο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι λειτούργησε ως «ενδιάμεσος» στην «πολιτική διαδικασία»...